Ev sigorta çınlaması

beatren

Üye
Katılım
17 Tem 2018
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
37
Öncelikle herkese merhaba;

Benim sorunum evdeki klimaları açınca sigorta kutusundan çınlama sesi geliyor ama çok ince bir çınlama CIZIRTI YOK.klimalar farklı sigortalara bağlı.Bu sorun evi ilk satın aldığımda vardı sigortaları markasızdı.Elektrikçi buldum hepsini değiştirdim Siemens yaptırdım. usta taktıktan sonra ses baya azaldı. ama tam olarak geçmedi diyorum adama anlatamadım ben bişe duymuyorum diyor.Şu an herşey yolunda dedi sanki zorla çağırmışım gibi gitti. teker teker hepsini sıktım zaten sigortaların acaba klima için klimayı ayrı bir sigortaya mı bağlamalıyım.Etrafımdaki elektrikçilerden 1 kişi daha çağırdım o da sesi duymadı. ama ben çok rahatsız oluyorum yangın çıkarmı diye sigorta kutusunun fotoğrafını da çektim kaçak akımdan sonraki 1 ve 5. sigortalar ayrı ayrı klimalara bağlı 2 sindende geliyor çınlama sesi klima çalışınca bir sigorta sesi yüzünden şimdiye kadar 300 400 lira para ödedim herhangi bir çözüm bulamadım. bu konuda yapabileceğim bir şey varsa bana yazarsanız sevinirim ELEKTRİKÇİ yok yani düzgün bir elektrikçi yok etrafımda.
 

Ekli dosyalar

  • 20180717_095935.jpg
    20180717_095935.jpg
    212 KB · Görüntüleme: 126
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Güvenli yerden ! alındığından emin olunmayan Simens sigortaların sahte olma yüzdesi çok yüksektir.Rahatsız olduğunuzu söylediğiniz sigortadan bir tanesini Legrand,Eaton,ABB gibi markalardan biri ile değiştirip sonucu takip etmeniz yararlı olabilir.
 
Güvenli yerden ! alındığından emin olunmayan Simens sigortaların sahte olma yüzdesi çok yüksektir.Rahatsız olduğunuzu söylediğiniz sigortadan bir tanesini Legrand,Eaton,ABB gibi markalardan biri ile değiştirip sonucu takip etmeniz yararlı olabilir.
işte ben gidip almadım elektrikçiye Siemens takacaksınız dedim o aldı öyle geldi... sanırım sigortaları yeniden değiştirmek dışında yapabileceğim bir şey yok.Peki bu sigorta akım değerleri normal mi eksik gelme olasılığı yok değilmi kaçak akım rölesi de ?
 
Aydınlatma sigortaları 6 amp.,normal ihtiyaç piriz sigortaları 10 amp.,çamaşır/bulaşık makinaları için 16
amp.9-12000 btu klimalar için 16 amp. sigorta seçimleri normaldir.25 amperler biraz bolkepçe gibi duru-
yor.Tarife göre,onları gözden geçirmenizde yarar bar.Ev sigortaları B tipi olmalı ve seçim doğrudur.
 
Eğer klimanızı çalıştırdığınızda ve ses 30-40 saniye kadar sürüyorsa bu normaldir endişeye gerek yok.Diğer olası durumları en yüksek ihtimalden en sıradışı olanına doğru yazacağım,bu bağlamda Kontrol ettirmenizde fayda var

1)Sigorta bağlantılarında gevşeklik

2)Sigortalardan birinin kontaklarındaki arıza yada hata,Sigortayı tespit etmeli ve değiştirmelisiniz

3)Kısmi boşalma denilen iki aktif iletken arasındaki yalıtımın bozulmaya başladığı yada bozulduğu ihtimali.Daha anlaşılır hali ile kablolarınızın(muhtemelen klima) izolesinde hasar olabilir ve bu hasar otomat kutunuzun hemen girişinde olabilir.Zira özensiz kablo çekimleri bu tarz hasara neden olur.Bu durum daha ciddi sonuçlara gebedir ve detaylı bir kontrol ve yardım gerektirir.

4)Sigorta kutunuz aşırı yükleniyor olabilir.Klimalarınızı açtığınızda ilgili sigorta ,her iki yanında bulunan diğer aktif devre sigortaları ile etkileşerek harmoniğe bağlı ıslık sesi oluşturabilir.Zira klimanız güçlü bir endüktif yüktür ve öte yandan sigorta akım bobinleri arası mesafe sadece 6-7 mm kadardır.(yan yana dizildiklerinden)güçlü manyetik alan ve harmonik bileşimi bu sesi yapar.
Klima sigortalarınız eğer ortalarda ise oları sıranın en sonuna taşıyın.Bu size garip gelebilir ama işe yarar.

5)Ses sadece klimalarınız çalıştığında oluyor ve devamlı ise klimanızdaki motor kondansatörü arızalı olabilir.Kondansatörünüz arızalı olduğundan klimanızın normalden daha fazla start almasına ve akım çekmesine neden olabilir.Buda sigortanın yükünü sınıra taşıdığından uğultu sesine neden olur.Bu ihtimali göz ardı etmeyin çünkü sigorta akımınız normal koşullarda klımanız için ideal.Mümkünse sesin hangi klimayı aktif ettiğinizde arttığını yada oluşmaya başladığını tespit ederek buradan hareket edin ve gerekirse klimanızı kontrol ettirin.

Aklıma şimdilik başka bir ihtimal gelmedi umarım faydası olur.Kolay gelsin..
 
Son düzenleme:
Yanıt için tşkler 1 numara değil çünkü artık sıkacak bir güc kalmadı 2 numarayı 2.ye deneyeceğim 3 numarayı tam anlamadım ama yalıtım bpzulacak bir durum yok 2 senelik ev daha tabi elektrikçi baştan savma yapmış olabilir o ayrı 4 numarayı denemek lazım sigortalar resimde kaçaktan sonra 1. Ve 5. Sigorta alttaki klimayı calıstırınca 1. Ötüyor üstteki klimada 5. 2 klimanında bozuk olacağını tahmin etmiyorum da tabi bu elektronik işi bozuk olabilir cevabınız için teşekkürler 2 den sonra .4 ü denettireceğim elektrikçiye
 
ses normal bobin ağlaması gibi...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst