Berdibek

Üye
Katılım
4 Eki 2006
Mesajlar
439
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar ethernet haberleşmesinde kullanılan ethernet kablosunun sadece 1,2,3 ve 6 numaralı uçları kullanılır. 1 ve 2 haberleşme verilerinin gönderilmesinde 3 ve 6 ise verilerin alınmasında kullanılır. Tesisat projelerinde ethernet prizlerinin yanındaki telefon prizlerine hariç olarak kablo çekmek anlamsızdır ethernet ve telefon aynı kablo içinden götürülebilir. Yani ethernet kablosu için sadece 4 adet tel kullanmak yeterli oluyor. Fakat dikkat edilmesi gereken önemli bir husus içinde 4 damar olan her kablo ethernet kablosu olarak kullanılamaz ethernet için üretilen kablolar *twist özelliğinde olduğu için uzun mesafelerde haberleşebiliyorlar. Farklı kablolar ethernet haberleşmesinde kullanılamaz.

* Kablo içinde teller bükümlüdür.
 

Ekli dosyalar

  • 6_9_3.gif
    6_9_3.gif
    14.4 KB · Görüntüleme: 830
Moderatör tarafında düzenlendi:
Peki neden 8 kablo var CAT5 in icerisinde?
Yedek olabilir bunun aciklamasi.. Baska sebebi varmi bilmiyorum.
Bence ayri kablo kullanmak daha mantikli.
 
Arkadaşlar benim bildiğim bu dört kablo kullanıldığında data transfer hızı 10 Mbit oluyor.Sekiz damar kullanıldığında ise 100 MBit
 
4 kablo kullanıldığında 100 mbit. 8 kablo ise 1 gbit için kullanılır.
 
Twisted pair cabling is a form of wiring in which two conductors are wound together for the purposes of canceling out electromagnetic interference (EMI) from external sources, electromagnetic radiation from the UTP cable, and crosstalk between neighboring pairs.

Twisting wires decreases interference because the loop area between the wires (which determines the magnetic coupling into the signal) is reduced. In balanced pair operation, the two wires typically carry equal and opposite signals (differential mode) which are combined by subtraction at the destination. The common-mode noise from the two wires (mostly) cancel each other in this subtraction because the two wires have similar amounts of EMI. differential mode also reduces electromagnetic radiation from the cable, along with the attenuation that it causes.

Twisted pair (bükümlü tel) deniyor bu birbirine dolanmış kablolara.Bükümlü tel kullanılmasının sebebi kabloların dışarıdan kaynaklanan gürültüyü ve diğer kablolardan kaynaklanan interferansı yok etmesidir. Data alışverişi 4 kablo ile yapılıyor tabi ama diğer 4 kablo da datanın uzak mesafelere bozulmadan gitmesi için rol oynuyor.
 
Projessor arkadaşım açıklamasını yapmış teşekkürler.
 
ee normal evlerde olan 4 lü telefon kablosunu kullansak hız yawaslar mı??

bide bu kablolar birbirine sarılı degil otuz metre mesafede kullancaz sorun olur mu??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Haberleşme hızınız kablonun cinsi ve kalitesiyle doğru orantılıdır. normal bir telefon kablosu kullanmanız durumunda hiç bağlanamayabilirsiniz bile. Üzgünüm:(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,696
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst