eplan p8-cofaso

merhaba.
bende çizimlerimi autocad de çiziyordum fakat eplan p8 kullanmaya başladım çok şahane ve rahat cosafo o kadar kullanışlı bulmadım.
 
Slm bekirkaan e plan p8 itercih ederim hem kullanımı kolay ve sorunsuz ve türkçe kullanım kılavuzu mevcut internetten bulabilirsin
 
eplan p8 kulanın diyorsunuz ama p8 nasıl nereden indirebilirim.
 
Bence cofaso kullanın. Hem tamamı ile türkçe, hemde Türk mühendislerinin ürünü.

Selamlar
 
mert bilgi işlem e planı kırıp türkçeleştirmiş ve yeniden e plan olarak satmaya başlamıştır, taa ki eplan almanya mert bilgi işleme dava açmış ve mert bilgi işlem sattığı programın adını cofaso olarak değiştirmek zorunda kalmıştır.. e plan daki bi takım özelliklere sahip olmamakla birlikte e plan 5 in kısmi kopyasıdır. dolayısı ile eplan p8 in yeni özelliklerinede sahip değildir. ayrıca kullanımında da sorunlarla kaşılaşıldığı söyleniyor. bana göre eplan p8 özellikli sorunsuz ve global olarak çok daha geçerli olduğundan kullanılması daha mantıklıdır.
 
size katılıyorum. türkçe fakat uzun yıllar uğraşıp bir arşiv oluşturacaksınız ve sonunda kırılarak satılmaya çalışılan cofaso(çakma eplan) birgün gelecek yok olacak. Malesef P8 dışında bir seçenek türkiye için şu an zarar yazar. Gönül isterki düzgün bir yazılım şirketi kendi orjinal yazılımını üretsin ve bunu tüm dünyaya satabilsin. Çakma olunca sadece kendi içimizde bir iki kişiyi zengin ediyoruz budur....
 
Eplan P8'in karşısında şu anda Türkiye'de çok ciddi bir rakibi var. E3 series. Eplan P8'in de birkaç gömlek üzeri bir program, pano ve kablolama projelerinde eplana epey fark atıyor.
E3 basit bir elektrik proje programı olmaktan ziyade tam olarak bir ECAD programı ve diğer CAD sistemleri ile, veritabanları ile, ERP yazılımları ile entegre olarak da çalışıyor.

Özellikle son cümlede yazdıklarım bir süre sonra herkesin arayışta olduğu bir konu olacak ve o zaman E3 series çok daha önemli bir hale gelecek. Zaten japonlar bunu çok önceden gördükleri için E3 seriesi satın aldılar, bu nedenle E3 bir alman yazılımı olmasına rağmen bir japon firması olan Zuken'in ürünü olarak pazarlanıyor.

Geleceğe yönelik doğru bir yazılım seçmek istiyorsanız E3 ü de bir incelemenizi öneririm.
 
Arkadaşlar bende size E3 series önereceğim.Bu bahsettiğiniz programlarının hepsini denedim.Gerçekleri görmek için cok zeki olmaya gerek yok aslında basit ama diğer programlarda olmayan bir kaç ozellik E3 series benim için vazgeçilmez kılıyor. Hani bunlar nedir dıye sorarsanız örnek olarak sizin bahsetmiş oldugunuz programlarda 1 pojeyı tek çatı altında göremıyorsunuz kac tane sayfanız varsa hepsı ayrı ayrı olarak gorunur ( 100 tane sayfanız varsa fiziksel olarak da 100 sayfa vardır) ama E3 serieste projen isterse milyon sayfa olsun tek bir baslık altında toplanır. E3 serieste bir projede kullanmanız gereken tum sembol,bileşenler hepsini aynı anda görebilisiniz ama diğer programlarda sematik sayfası actıgınızda semetık sembollerı pano sayfası actıgınızda pano sembolleri ( farklı veri tabanları iin farklı yazılımlar kullanıyorsunuz.) E3 serieste bir markaya ait bileşen seçtiğinizde onun tum yan ürünlerini aynı ekranda görebilirsiniz.hatta bu ekranda kullanıp kullanamadğınızı bile göre bilirsiniz. diger programlarda boyle bir ozellık yok. E3 serieste gerçek zamanlı kontrol yapabiliyorsunuz nedeni program tüm modulleri ile eşlenikli çalışıyor örneğin sizin bahsettiğiniz programlarda panel için extradan bir program çalıştırmanız gereklı,.E3 serieste panolarınız 3d görünümünü alabiliyorsunuz. diğerlerinde bu görünüm yok. arıntı programlarda bir sertifika yok E3 serieste ISO:9001 sertifikası var:))) sormak ıstedikleirniz olursa vaktım olursa cevap veririm....
 
Ben kullanmıyorum ama şirkette arkadaşların dediğine göre cofaso da problemler varmış. Örneğin cofaso proje üstünde yapılan değişiklikleri bazen kaydediyo bazen kaydetmiyo gibi. Ama eplan iyi diyorlar.
 
'kaldirim' arkadaşım zuken e3 series 2010 indrdm kurdum ama programı kullanmakta zorluk çekiorum..bunun türkçe kullanım kılavuzu yok mudur?ben internette aradım ama bulamaadım..birde yapılan bi panonun d görüntüsünü görebilmek için extra bi yazılım program modül vs bişeye ihtiyaç var mı??bana yardım cı olursan sevinirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst