eplan p8-cofaso

bekirkaan

Üye
Katılım
31 Ara 2008
Mesajlar
174
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaslar meraba şuan çalıştıgım şirkette otomasyon elektrik projelerıni autocad ile çiziliyoruz fakat daha pratik ve kullanıslı olması açışından EPLAN,COFASO yada benzeri çizim programlarına geçmeyi düşünüyoruz.Sizden ricam kullandıgınız otomasyon elektrik çizim programları hakkında fikirlerinizi paylaşmanız.Hangi programlar var piyasada aktif olarak kullanılan ve bu programların teknik özellikleri,makroları,fiyatları,eğitimleri kullanımları nasıl yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
selam bekirkaan kardeş,
ben de bu bahsettigin iki programı(eplan ve cofaso) aktif olarak kullanıyorum.
bu programlar hemen hemen birbirine denk. fakat yeni eplan p8 daha gelişmiş olmasına ragmen, Türkçe'si ve teknik desteği (Türkiye de yok) olmadığından bazı raporlama sayfaları,revizyon işleme gibi durumlarda sorunla karşılaşabilirsin.
Bu durumda aynı sıkıntılar,Türk yapımı olan Cofasoda da yaşanmasına ragmen,Türkçe olması ve verdikleri teknik destek acısından daha avantajlı gibi gözüküyor.
 
Merhaba bekirkaan,

ben yıllardır cofaso (eski adı ile eplan) kullanıyorum. Yani Türk Malı olanı. Kesinlikle tercih ederim. Ben almanların yazılımınıda kullandım, fakat türkçe karakter daha kullanamıyorduk, daha yeni geçtiler.

Tüm otomatik planlar çok çabuk ve hiç uğraşmadan kendiliğinden çıkıyor, biz etiketlemeye kadar her özelliği kullanıyoruz. Kablaj numaralandırmada mükemmel numaralandırma imkanları mevcut.

6.2 sürümü ile çok mükemmel yeni kopyala & yapıştır özellikleri eklenmiş.

Selamlar
 
ya kardeş bunları nerden indirebilcem?bulamıyorum kolay kolay
 
benım bıldıgım cofasonun programını yapan sırket mert bılgı ıslem bır zaman lar eplanın turkıye dıstrıbıtoruymus............................. zaman ıcınde epalının program dılını cozmus we cofaso programını yazmıs ben autocad elektrık 2010 programınıda gordum ama kesınlıkle epalanı onerıyorum sadece baslangıcta dıl olarak zorluk cekebılırsınız zaten bv sektorde ugrasan herkez azda olsa ıngılızce bılıyor programların cogu ıngılızce zaten...ben kesınlıkle profesyonel cozumler ıcın eplan 8 onerıyorum ınternette turkce egıtım wıdeosuda war
 
Sayın mehmed ersoy,

ben sizin görüşlerinize katılmıyorum, fakat bu bir tercih meselesi olduğu için hangi yazılım tercih edilmeli görüşlerinize birşey diyemem. Siz almanların yazılımını kullanın ben başka birşey kullanırım.

Fakat ".. zaman ıcınde epalının program dılını cozmus we cofaso programını yazmıs .." gibi doğru olmayan ve bilmediğiniz görüşleri bu tür platformlarda paylaşmayın. Ben bildiğim kadarı ile hatta denedim, bir EXE dosyası içine hiçbir zaman bozmandan birşey yazamıyorsunuz. Sizde Word.exe dosyasını Wordpad ile açın ve içine birşeyler yazın. Sonra Word.exe dosyasını çalıştırın, çalışmıyacaktır.

Yani bu mümkün değil.

Tercihlerinizi yazabilirsiniz, fakat bilmediklerinizi yazmayın lütfen.

Selamlar
 
arkadaslar yorumlarınız için tesekkurler,sonucta program dilinin cok fazla onemlı olduguna bende katılmıyorum sonucta dıger kullandıgımız tum programlar ıngılızce ama şirketler için boyle bı tercıh yapılırken programın fiyatına gore özellikleri ve kullanımının problemsız olması teknık destek ve eğitimde bunun cabası bu yüzden kullanan arkadasların fikirlerini almak istedim.
 
E3 serisi, türkçe versiyonu da var. Türkçe teknik destek de alabiliyorsunuz.
Eğitimleri CPV tarafından veriliyor.
 
E3 serisi elektrik otomasyon tek hat şemalarını ve panonuzu kolayca tasarlayabileceginiz bir yazılım 3 senedir elektrik pano montaj ve sac kısmını yapan bir firmada görev aldım autocad kullanıyorduk bu yıl içinde cıkan E3 Yazılımına gecmeyle tüm kolaylıkları hem zamandan tasarruf hem müşterilere panoyu montaj yapmadan pc üzerinden montajlı şekilde gösterimini yapmak hataları minumuma indirmek hemde sac tasarrufu ve kabla israfı önlenmiş oldu E3 yazılımını her zaman desteklerim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst