Eplan hakkında bir kaç soru

Kaya45

Üye
Katılım
10 May 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar, Eplan kullanmaya yeni başladım aklıma takılan bir kaç soru var yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

1-) Otomatik olarak bağlanan kabloları veya bizim bağladığımız kabloları sabitleyemiyor muyuz ? Devre elemanı hareket edince bağlantı kopuyor ben bağlantının devre elemanı ile hareket etmesini istiyorum bu mümkün müdür ?
2-) Örneğin ben kendim eplanda bir devre elemanı çizip bunu makrolaştırdım makroyu kullanırken bir bütün halinde değil de parçanın neresine tıklarsam orası geliyor bunu bir bütün haline getirmek mümkün müdür ?
Teşekkür ederim.
 
Merhabalar. Elimden geldiğince yardım edeyim. Bilgisayardan cevaplamadığım için resim koyamayabilirim kusura bakmayın.

1-) Yukarda akıllı bağlantı diye bir ikon olacak onu tıklarsanız istediğinizi yapanilirsiniz.
2-) Gurup yapacağınız cihazları seçiniz ve G tuşuna basınız. Bu eğer isteğiniz mi onu bilmiyorum ama birçok cihazı birleştirmede kullanılmaz.
 
Dinçer bey çok teşekkür ederim
 
Merhaba Dinçer Bey,

Aşağıda ekran alıntısında gözüken projede sigorta,klemens ve kabloların numaralarının aynı olmasını istemekteyiz.Konu ile ilgili kablo numaralarını otomatik olarak eplan da vurdurabilirmiyiz?

Örneğin sigorta numarası F150 ise kablo numarasınında 150 olarak otomatik olarak atamasını istemekteyiz. Eplanda bu işlemi yapalabiliyormuyuz?

59162
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst