Entes RGSR-24S kompanzasyon

beyge

Üye
Katılım
22 May 2023
Mesajlar
14
Puanları
1
Merhaba, bugün indüktif harcama yaptığımız için kompanzasyonu otomatik modda çalıştırdım, ancak ekrandaki değerleri yorumlayamadım. Daha önce bu modeli kullanan biri yardımcı olabilir mi? Kullanma kılavuzuna da bakıyorum ancak olması gereken değerleri değil de ayarları nasıl yapmam gerektiğini yazıyor. Tecrübeli üyelerimizin yardımlarını bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ekran bu şekilde kılavuza bakıyorum ama olması gereken değerler bunlar mı onu anlayamadım açıkçası mesela sol alt köşede indüktif ve kapasitif değerleri yüksek görünüyor otomatik ayarlarını yaptım düşüşte ama bu değerler sayaç değerleriyle aynı mı olacak bilemedim
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2023-05-26-11-06-22-403_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2023-05-26-11-06-22-403_com.miui.videoplayer.jpg
    125.3 KB · Görüntüleme: 31
Ana kontrol,sayaç endeks değerleridir.En-
deks takip çizelgesi ile takip etmekte ya -
rar var.
 
Sol altdaki değerler ,sayaç ile aynı olmaz. Sayaç endeks okuma işlemi yapıldığındaki yazarı sıfır kabul ederek, rölenin toplam tüketim değerlerini resetlerseniz, sayacı ve röleyi aynı zamanda başlatmış olursunuz. O zaman sayacın ölçtüğü fark tüketimi ile rölenin ölçtüğü fark tüketimi teorik olarak aynı olur. Ama sayaç ve rölenin ölçme hassasiyetleri, akım trafo sınıfları, kablaj vs. gibi etkiler ile aynı sonucu alamazsınız. Almanıza da gerek yok. Mesela sadece röleyi uzaktan okuma ile takip ediyorsanız arada küçük kabul edilebilir farklar olsada bu şekilde kabul edersiniz. Faturalamaya esas olan sayaç değerleridir. Siz sol altdaki değerleri yok da saysanız daha isabetli olur.
 
Yine aynı röle ile ilgili bir sorunum olduğu için buradan devam ediyorum, bayram boyunca kapalı olan tesisi pazartesi açtık ve röle artık kademeleri off olarak görüyor bağlantı görmüyor bunun sebebi nedir acaba? 1 hafta öncesine kadar çok sağlıklı çalışıyordu, bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan var mıdır?
Ekranın görüntüleri
IMG_20230705_144459.jpg
IMG_20230705_144514.jpg
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20230705_144459.jpg
    IMG_20230705_144459.jpg
    240.3 KB · Görüntüleme: 6
Tekrar tanıtım yaptınızmı ?
 
Tekrar tanıtım yaptınızmı ?
Otomatik tanıma yapıyorum yani auto setup menüsü ile yapıyorum ama manuel olarak yapabilir miyim?
Auto setup'ta yine görmüyor değer ya da bağlantı ama manuel olarak devreye alıyorum kapasitörleri ve akım gerilim değerlerine bakıyorum değer kayıpları yok gayet normal seviyede çalışıyorlar ama bunu röle 0 olarak gösteriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,470
Mesajlar
917,812
Kullanıcılar
450,413
Son üye
umut56

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst