entes rg3 12c

% ve alarm bılgısının tanım öncelıkle eksık kompanzasyon hatasıdır orn reaktf %sının uzerınde seyrettıgı gozlemıdır.set up yapıp cap parametresınden butun kondansatorlerın okudugunu gor akım trf cevırı oranı doru ve baglantılarıda dogru ıse fazlarda dengesızlık soz konusudur.sıstemın cektıgı fazları oku fazlar dengesızse devreye monofaze kondansator ekle. sıstemde omık yuk çok fazlamı bılmıyorum. bazen role sorununda kaynaklanabılıyor bu sorunlar
elınde baska role varsa onunla dene bırde
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tüm arkadaşlaar doğru söylemekte fekat sen bunları yaptıysan düzelmesi gerek , birde röleyi değiştirme imkanın varsa onu denemelisin çok nadir de olsa röle hatalı olabilir , bende bir soru yöneltmek isterim ups veya elektronik balastla çalışan aydınlatma sistemleri var mı eksi değer görüyorum demişsin o sebepten ötürü soruyorum ....iyi çalışmalar...
 
sistemde ups henüz yok ama aydınlatma sistemi yeni kuruluyor ve ben röleyi bu yeni kurulmakta olan led li aydınlatma sisteminde denedim ve bu sonuçları gördüm.
led lerden oluşan armatürler var ve bu led gruplarının elektronik sürücüleri var yani 220 ac giriyo 48v dc çıkıyor
ve bu aydınlatma grupları toplamda sistemden 16 A akım çekiyo
- eksi görmeme sebep olabilirmi bilmiyorum...

ilginize teşekkürler

yakında tekrar gideceğim ve çalışmalarımı ve aldığım sonuçları sizle paylaşacağım
gerçekten çok faydalı bir ortam burası
emeği geçenlere ve siz ilgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler...
 
Bağlantıyı akım ve gerilim uçları senkron olacak şekilde saat yönüne uygun yap, yani iki fazın yerini değiştir yeniden enerjilendirip resetle bağlantıların doğruysa yani akım ve gerilim uçları aynı fazlara aitse sorun olmayacaktır. 1. Kademe kondansatörün mutlaka trifaze olsun ve akım trafosu dönüştürme oranının %2 sinden küçük olmasın. Kolay gelsin
 
arkadaşlar,
dün tesise tekrar gittim ve cihaz üzerinde başladım çalışmaya. ve bazı sonuçlara ulaştım onları da sizinle paylaşmak istiyorum.
daha önce sizinle paylaştığım bir sorun vardı :

sorun 1 -cihaz tek faza yüklü olan aydınlatma sisteminin akımını görüyor ve 8 inci kademeyi (monofaze 0,5kvar) devreye alıyor du. aydınlatmayı devredışı ettiğimiz halde 8 inici kademe devrede kalıyordu.

şunu öğrendim : diğer fazlardan hiç akım çekilmiyorken yapıyo bunu. ama diğer fazlardan en küçük bir akım gördüğü zaman cihaz kendine geliyo ve 8 inci kademeyi çıkarması gerekiyosa devreden çıkarıyo.

sorun 2 - cihaz cosfi menüsünde iken dijital göstergelerden ikisi örneğin 1,00 -1,00 iken bir faz da -0,24 gösteriyordu. sebebini merakettim

şunu gördüm: yukarda arkadaşlardan birisi bu durum için elektronik balastlı lambaların sebep olabileceğini yazmıştı o hatırıma geldi ve takip ettim o faz odaların aydınlatmalarını ve prizleri besleyen faz ve elektonik balastlı tasarruf ampulleri filan var.
gösterge -0,24 gösterirken ve aydınlatmalar devredeyken birde prize kırıcı matkap taktım ve boşta çalıştırdım. gördüm ki gösterge - 0,01 oldu yani bizim matkap birazdaha güçlü bir motor olsaydı yada yükte çalışsaydı o değer diğerleri gibi + bir değer olacaktı. yani arkadaşımızın yönlendirmesi doğru elektronik balastlı alıcılar ağırlıkta olunca cihaz o fazı - eksi değer gösteriyo ama benim yaptığım gibi sisteme indüktif ağırlıklı alıcılar devreye girince cihaz göstergeleri normale dönüyo.

arkadaşlar sorularım ve anlatımlarım biraz uzunca ve sıkıcı olabilir ama
ben bu forumdan gerçekten faydalanıyorum ve zevkle okuyor ve yazıyorum.
umarım paylaşımlarımla da birilerine faydalı olabiliyorumdur.

ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkürler...
 
monofaze kondansatör bağla, sistemde ups vardır büyük bir ihtimal, veya faz dengesizliği vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst