Enerji ve cos hesaplama

umutozkans

Üye
Katılım
7 Ağu 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba;

Ben bir makinenin harcadığı enerjiyi hesaplamak istiyorum. Fakat bunun için saat filan kullanmayacağım. Sadece gerilimi artı/eksi 10 V 'a ve akmıda 0-20 mA indirgeyip bilgisayara aktarıp orada hesaplayacağım. Fakat anlamadığım şu gerilimi indirgersem gerçek gücü ölçmüş olmam gibi geliyor. Ayrıca cos fi ' yi nasıl hesaplarım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım öncelikle bunu bilgisayarda hesaplamak için ne kullanacaksın, bu söylediğin değerler PLC analog değerleri ve bunu ölçmek içinde hem PLC ye hemde Scada yazılımına ihtiyacın var, ayrıca PLC ye bağlamak içinde bir TRANSDUCER'a ihtiyacın olacak, gerilimi indirgemende bi sakınca olmaz bu cihazlar çok hassas ölçüm yapabilirler....
 
gerilim ve akımı ölçmen kolay.akımı ,örneğin 1-2 ohm luk direncin üzerindeki gerilimi referans alıp ölçebilirsin.faz farkını ise sıfırdan geçiş noktasını referans alıp bir mikrokontrolör ile hesaplayabilirsin.bunlar genel ifadeler tabii.akım trafosu kullanman
gerekecek.çevirme oranı ile çarpman lazım.
 
güç faktörünü (cos(phi)) bulmak için gerilim ve akımın sıfır noktalarını bulup aradaki süre farkından (faz farkı) bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst