Enerji tasarrufu

hopuf

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba otelimdeki odalarda bulunan klimalara enerji tasarrufu yaptırabileceğim bir sistem arıyorum şöyleki;
müşteri odadan balkona çıktığında balkon kapısını açtığında içerideki klimanın kapanmasını istiyorum kapı kapalı olduğunda ise çalışmaya devam etmesini. Ancak kablosuz olarak bu işi çözmek istiyorum nasıl yapabilirim ucuz maliyetli olarak şimdiden teşekkür ederim..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba.Kablosuz olarak yine ayni klimanın uzaktan kumandasının bir 2.si, sırf bu amaç için kullanılarak (Bu amaca tam feda edilerek) sadece basitçe çalışan elektro-mekanik bir selenoidle,bu kapı açılma durumunda klimanın tam kapanmasını,kapının kapanmasında ise klimanın yeniden çalışır duruma getirilmesini sağlayabilirsiniz.

Benim aklımdaki bir çözümde bu 2. bir uzaktan kumandada yer alan ON/OFF butonu,sadece balkon kapısının bu açılma/kapanma durumlarında,kapı çerçevesine monte edilen bir sınır anahtarı (Limit sivici) ile tam müşterek çalışmalıdır.12 voltluk minik ve güçlü bir selenoid, IR ışığının bu klimayla tam kuplajlanacak şekliyle (Veya bir aynadan indirek yansıtılıp başka açıda kalsa da yine direk klimaya gidecek şekliyle) sabit bir nokataya uygun olarak montesi yapılıp sabitlendikten sonra bu selenoidin çekip bıraktığı metal çekiç uçlu mili,bu kumandadaki ON/OFF butonuna kapı açılıp da sınır anahtarla 12 volt dc adaptörden seri olarak gelip selenoide tam ulaştığında bu tokmak şelindeki mil ucu her ileri doğru çekilme hareketinde ON ve OFF konumunda kalacak olan bu butonuna sanki elle basılmış gibi kumanda edebilmesi sağlanabilir.Bu ince,çok hassas olan mekanik ayarlar iyi bir elektrikçi-elektronikçi tarafından, kapı sınır anahtarı ve buton tarafındaki bu ince ayarlar tam yapılıp senkronize edilerek ayarlanabilir.Klima kumandasındaki tüm etkin butonların çalışma prensibinde,yani asıl kumanda içindeki çalışmasında,elastik bir pedle baskı elektronik devre kartı (Pcb) arasındaki yüksek omaj/daha düşük omajlı olarak uygulanan basma basıncı/değişen iletkenlikle direk sağlanması nedeniyle de bunu sınır anahtarla devre kartı içinden uzatıp devre kartının bu şekilde direk olarak da çalışması oldukça güç olacağından dolayı ben sadece elektro-mekanik selenoid itmeli bir çekiç mille direk yapılmasını düşündüm.

Başka tür çözümler de alternatif olarak belki düşünülerek yine kolayca bulunabilir.Bu konuda sayıca çok fazla çözüm düşünülüp çok farklı çözümler de üretilebilir.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Dur kalk yapılan motordan tasarruf beklemek mantıksız, zira ilk kalkışta daha fazla harcar. Sonra müşteri de diyecektir kapı açılıp kapandıkça klima bipliyor (bazı modeller komut aldığında bipler) verimli soğutmuyor. Bu sistem yerine ilk başta inverter tip klima alınsa tasarruf edilirdi.
 
Maalesef artık inverter klimaya geçme şansımız yok zira sistem oldukça eski. Aradığım şeyi buldum sayılır ancak oldukça maliyetli benim açımdan çünkü oda sayısı fazla olduğundan yüksek maliyet çıkıyor doğal olarak ancak sistem anladığım kadarı ile oldukça basit ve daha da ucuza mal edilebilir görünüyor
 

Ekli dosyalar

  • fcu_kontrol1.jpg
    fcu_kontrol1.jpg
    46.6 KB · Görüntüleme: 18

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst