Enerji Santrali

Doğalgaz çevrim santrallerinin asıl çalışma prensibi farklıdır.
Ancak Denizlide DENTAŞ Kağıt Fabrikası ve Menderes Tekstil Daha önce FUEL OIL veya NAFTA yaktıkları motorlarda tadilatlar yaparak doğalgaz yakar hale getirdiler. Ve bu motorlara bağlı olan jeneratörlerden elektrik ürettiler. Kendilerinden artan elektriği de satıyorlar. Ancak bu sistemden üretilen buharı kendileri kullandıkları için elektrik maliyeti ucuza geliyor. DENTAŞ'ta uçak motoru, Menderes Tekstilde ise iki uçak bir gemi motorundan oluşan elektrik santralleri var. Ayrıca sadece elektrik ve buhar üretip satmak amacıyla kurulan BİRLİK Enerji Santrali, buharı satacak yeterli müşteri bulamadığı için zarar etti, santral sökülerek İRAN'a satıldı. Kısacası üretilen buharı kullanabilecekse bu tip santral kârlıdır.
Ayrıca Ankarada 1000 üyeli bir kooperatif kuran arkadaşlara böyle bir santrali tavsiye etmiştik. Kışın buharı ısıtma amacıyla kullanır aynı zamanda ürettiği elektriği de kullanır. Yazın ise kapatıp elektriği satın alma yoluna giderler.
Sağlıcakla kalın...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ben kojenerasyonda calışıyorum ve dizel motor gibi makina var 2.8MW
 
sayın kumlu84,
ABB/ALSTOM 13E2 gas turbine hakkında ogrenmek istediginiz bir konu varsa yardımcı olmak isterim.
selamlar
 
Gaz Türbinlerinin verimini nasıl arttırabiliriz? Gaz Türbini olarak bizde Mars 100 var.
 
Selamlar,

MS6001C yada diğer adıyla GE Frame 6C hakkında detaylı soru sorup cevap alabileceğim birileri var mı ? :)
 
slm dostum bende bu dönem bir çevrim santralinde staj yaptım elimde bilgi belge var...Bir mail adresi fln varsa atabilirm....
 
slm dostum bende bu dönem bir çevrim santalinde staj yaptım ...İlgilenirsen elimde bir kac döküman var ayrıntılı anlatan ...Bir mail adresi fln verirsen atabilirim ...
 
Arkadaşım daha yeni birtane yaptım bu sistem aynen gemi motoru ama doğalgazla çalışan bir sistem ve alternatöre bağlı bir sistem çıkışı makinanın gücüne göre değişiyor 400 v çıkış olanda var 6400 v çıkış olanda var bu çıkışlar trafo vasıtasıyla istenilen voltaja çıkartılıp gerek işletme gerekse tedaş a kullanılmak üzere üretiliyor devasa bir sistem siz ne konuda yardım istediniz bilmiyorum ama .
 
sayın hkazalcı siz şu an santralde mi çalışıyorsunuz denizlide hangi santralde konum?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst