Enerji analizörü nedir ?

Sn.timur_karli
Polarite testi için ibreli tip bir avometreyi mA veya mV kademelerine (en küçük kademe şeçilmesi önerilir.) getirip avometrenin (+) ucunu akım trafosunun S1 veya k klemensine , (-) ucunu akım trf.nun
s2 veya l klemensine bağlayınız.
Pil veya üretecin (-) kutubunu akım trafosunun P2 veya L ununa bağlayınız.(+) kutubunu P1 veya K ucuna değdirdiğiniz anda avometre doğru yöne sapıyorsa akım trafosunun polaritesi doğrudur.
Akım trafosuna akımın giriş yönü P1 veya K ise sekonderden akımın çıkış ucu s1 veya k klemensidir.
(Canlı uç diye tabir edilir.)
Akım yönü seçen tüm ölçü aletlerinin polarite testi sonucu bağlanması olası olumsuzlukları ortadan kaldırır.(Pc de çizim yapamıyorum.şema koyamadım.)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
zeum güzel bilgi ama çok uğraştırıcı alırsın eline analog ampermetre denersin :) enerji varken uçları yer değiştirme işlemini hızlı yaparsan problem olmaz yada uçları yerdeğiştirirken akımtrafosunun sekonderini kısadevre edersin.Daha pratik değilmi ;)
 
Haklısın hocam.Sen uğraşıyormusun desen şimdi uğraşmıyorum ama buradan başlamanın bir takım yararları var.Enerjiyi ilk verdiğimde işim cuk otursun elimi değmiyim dersen yol burdan geçiyor.Birde faz sırası.Onun için uzun uzun yazdım. Yok faz sırasımı ters, yok akım polaritesimi ters, yoksa akımla gerilimlermi çapraz diye düşünmekten iyidir.Hele başında duran pirpirik bir iş sahibi varsa,niye doğru göstermiyor diye etrafında dolanıyorsa bu yöntem geçerli hocam.. Bir atasözü vardır.Dolaya git kolaya git diye..Saygilar.
 
sayın arkadaslar her sey için tesekkurler aynı faz ve aynı gerilim işimi gördü (bu arada bi pano patlattım)akım trafo polaritelerininde coğunun üzerinde yazan gibi olmadıgını ögrendim ama motor calışırken akım uclarını degiştirince doruyu buldum
 
arkadaşlar
bana bir adet enerji analizörü veya enerji kalite kaydedicisi gerekli.yapması gereken enaz 1 veya 2 gün önceki enerji dalgalanmalarını (çok hassas olamalı ) kaydetmeli ve ertesigün eğer böyle bir dalgalanma oldu ise bana göstermeli. Kendi ekranında gösteren , dizüstü ile bağlanıp program sayesinde geçmiş trend gösteren veya online profibus veya rs232 ile Scada ile bağlantı kurmasını sağlayan tiplerin olduğunu araştırdım.Böyle bir cihaz kullananız var ise bana isim verebilirmi. (sample aralığı ve hassasiyet önemli ki en ufak dalgalanmayı izleyebileyim...)
saygılarımla...
 
mmtkaya ' Alıntı:
arkadaşlar
bana bir adet enerji analizörü veya enerji kalite kaydedicisi gerekli.yapması gereken enaz 1 veya 2 gün önceki enerji dalgalanmalarını (çok hassas olamalı ) kaydetmeli ve ertesigün eğer böyle bir dalgalanma oldu ise bana göstermeli. Kendi ekranında gösteren , dizüstü ile bağlanıp program sayesinde geçmiş trend gösteren veya online profibus veya rs232 ile scada ile bağlantı kurmasını sağlayan tiplerin olduğunu araştırdım.Böyle bir cihaz kullananız var ise bana isim verebilirmi. (sample aralığı ve hassasiyet önemli ki en ufak dalgalanmayı izleyebileyim...)
saygılarımla...

Siemens 96S modelli analizör işini görür modbus ve RS232 haberleşebiliyor kendi hafızasında verileri saklıyabiliyor eğer almak istersen firma ismi verebilirim benimle kontak olabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst