Enerji analizörü nedir ?

Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
607
Puanları
0
sebekeanalizoru-teknikadam.jpg


Şebeke analizörü yada Enerji analizörü hangi ölçümleri yapar? devreye nasıl bağlanır?

Döküman aşağıda...
 

Ekli dosyalar

  • Mpr_60S_tr_v_1.67.rar
    2.5 MB · Görüntüleme: 68
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
enerjı analizorlerinde akım trafoları dogru baglandıgı halde (p1 1+ p2 1-) toplam güç neden negatif cıkar akım trafosunun uclarını yer degiştirdiğimdede çektiğim akım kucuk cıktığı için işim, gormuyor
 
Bağlantısı üç fazdan akım bilgisi alan reaktif güç kontrol rölesiyle aynı dolayısıyla dikkat etmen gerekenlerde; 1)Faz sırası hatası (ki bunu röle uyarıyor) 2) Bağlantı şemasına uyman akım ve gerilim bilgilerinin alındığı fazlara dikkat 3) 3 akım trafosununda polaritelerinin aynı ve doğru olmasına.
Çok analizör bağladım öyle bir sorun yaşamadım !
 
tesekkurler bi kendimi kontrol ediyim
 
Sn.Teknikadam_41 analizör bağlantısında dikkat edilmesi gereken hususlar konusundaki bilgileriniz için teşekkürler.
Üç akım bilgisi ile çalışan RG3-T serisi Reaktif güç rölelerininde analizör mantığı ile çalıştığını ve faz sırasının mutlak doğru olması gerektiğini belittiniz.Yakın zamanda bağladıysanız faz sırası önemlimi değilmi? Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar
 
timur_karli ' Alıntı:
enerjı analizorlerinde akım trafoları dogru baglandıgı halde (p1 1+ p2 1-) toplam güç neden negatif cıkar akım trafosunun uclarını yer degiştirdiğimdede çektiğim akım kucuk cıktığı için işim, gormuyor
Yeni nesil analizatörlerde çekilen güç ve şebekeye verilen güç ayrı ayrı takip edilebiliyor. Şebekeden çektiğiniz güç + şebekeye verdiğiniz güç - olarak gösteriliyor. Bu olayın referansı akım trafosunun k,l uçlarından alınıyor. Eğer bir şekilde - değer görüyorsanız ve şebekeye akım göndermiyorsanız ya cihazınız arızalıdır ya da akım trafosunun k,l uçları terstir.
Üç adet akım trafosunun 1 yada 2 tanesinin k,l veya K,L uçlarının ters olması büyük ihtimaldir. Milyonda bir de olsa karşılaştığım bir olayı kısaca aktarayım. Akım trafosunun eteketi ters yapıştırıldığı için K,L yi ters bağlamışız (Allahtan işyerine hangi bölüm ne çekiyor diye koyduğumuz süzme mekanik sayaçlardan birinde) Zımpara makinası tahminimizden az enerji çekiyor diye düşündük. Fakat ana sayaç ile hesabı tutturamıyorduk. Daha sonra tek tek güç ölçer ampermetre ile (powermetre) bölümleri ölçtüğümde olayı farkettik.
Akım trafolarının tekrar teste gönderilmesi ne kadar doğru bir karar değilmi?
 
sn zeum Akım bilgisiyle gerilim bilgisinin aynı fazlardan alınması gerekir.Analizörde bunların sırasıda önemli hata uyarısını analizör veriyor çünkü. Entes RG3-T serisini bağlamadım ama aynı durum rektif güç kontrol rölesinde geçerli değil çünkü kılavuzuna baktım az önce öyle bir uyarı yok. Entesin sitesinde kullanım kılavuzları var sende inceleyebilirsin.Saygılar...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sn.edremit
Yorumunuz için teşekkür.Son cümlenize bir ilave yapmak isterim.Bildiğim kadarıyla akım trafolarının tekrar testlerinde genelde oran kontrolu yapılıyor.Polarite kontrolları yapılmıyor.Bahsettiğiniz gibi nadirende olsa akım trafolarında kalıbına uymayan polarite hataları çıkabiliyor.Böyle kötü süprizlerle karşılaşmamak için 9-12 Volt luk bir pil ve avometrenin mA kademesi ile polarite testi yapmak yerinde olur diye düşünüyorum.Polarite test cihazımız yoksa.Saygılar.
 
Haklısınız ne yazık ki bazı illerde sadece oranları kontrol ediyorlar. İbreli avomere ile test önemli ve gereklidir ne yazık ki onuda çoğunlukla atlarız.
 
avometreile polarite testinin nasıl yapldığı hakkında bigisi olan ,bizimle paylasırsa sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst