Bu konuda herkes TEDAŞ dan tepki beklerken sanırım TEDAŞ için konutlardaki endüktif sorunu için çözüm oluşturduğu için hiç sesini çıkarmıyor.
Bu durumda aslında tedaşın yapacagı yatırımı halk elektrik faturam düşecek diye farkında olmadan kendisi yapıyor.
Ülkeye hizmet diye buna derim ben :)
Kandırılmış insanlar = Kazanan kurumlar + Kazanan düzenbazlar

Evet arkadaşlar olayın özeti bu; 2 evden birinde bu cihaz olursa evde cihaz çalışmasa bile sisteme sürekli kapasitif vererek Şebeke kayıplarını azaltırken TEİAŞ'a karşı TEDAŞ'ı reaktif cezadan da kurtarıyor. Sizin anlayacağınız cihaz satın alandan başka herkesin işine yarıyor :) Cihazı üretmek için tesis kuranların Elektronik Mühendisi olması sevindirici ALLAH var Elektrik Mühendisi değil. Saygılar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Buyrun arkadaşlar internette bulduğum bi tasarruf cihazının iç görünümü. İsteyen arkadaşlara malzeme listesini ve devre şemasını atabilirim. Malzeme listesi; 10uF 450V kondansatör,bi de led..


Yahu arkadaşlar ... Yapmayın, etmeyin .. Bu dolandırıcıların cihazlarını tasarruf yapıyor diye boşuna yorum yapmayın... İmkan ve ihtimal yok. Bu cihaz dediğiniz bir kere sadece bir tane kondansator başka birşey yok . hemde dünya para ... Bu kondansatorun fiyatı 2 tl.. çok istiyorsanız yollıyayım sizlere... Bu mu kompanzasyon sağlıyor, hemde evdeki elektrik tüketiminde... mümkün değil .. Nasıl tasarruf sağlıyor Allhaşkına ben anlayamıyorum .. defalarca test edilmiş bir fayda sağlamadığı halde Hala bu insanlar bu aletleri alıp boşuna aldanıyor ve paralarını harcıyorlar.. Yazık . çok Yazık ...

Ama akımı azaltıyor bu o yuvarlak neyse mucizevi birşey yoktan var ediyor :) Keramet o yuvarlakta abi bırakın millet alsın ya.
 
engineer_61 arkadaşımız şaka yapıyor tabii ki. Millete ampermetreyi gösterip, bak bak bak akım düştü, faturan böyle böyle azalacak dedikleri son kullanıcı zavallı müşteriler.
 
Arkadaşlar güç(W)= gerilim (v) x akım(a) . cos Q dir. Evlerde kullanılan sayaçlar bu kWh enerjisini ölçer yani aktif enerjiyi. Bu adamlar sanki sayaçlar reaktif enerji ölçer gibi (kvarh ) indiktüf gücü kapasitif gücle dengeleme yapmak istiyorlar. kompanzasyon yani. Bu alet bildiginiz 2 kvar kondansatör. Sonuçta deneyde gösterdikleri akımın düştügü dogrudur ancak zaten ev sayaçları aktif enerjiyi ölçtügünden verdiginiz para son kuruşuna kadar boşa gitmiş demektir. Gidin çoluk çocuk dışarıda bir yemek yeyin bu parayla hiç olmazsa yedim dersiniz.
 
İçerisinde,ne olduğunu tahmin ettiğimiz ! ve hediyesi 89 tl olan ( 90 bile değil,sudan ucuz ) tasarruf cihazlarından bir tanesi ile tanışma fırsatına mazhar oldum.Bu ağır görevli ! cihazın,kendisinin de ağır olması için,kutu içerisine pencere macunu ( heralde,camımız kırılırsa,elimizde hazır bulunsun diye ) koymuşlar.Avantayı çok seven halkımız,belki,böyle böyle akıllanır inşaAllah.
 

Ekli dosyalar

  • Enerji tasarruf cihazı.rar
    967.9 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleme:
Fahri Bey
Sizinkiler:)çok amatörmüş.Bizimkiler hiç olmazsa poliüretan dolgu kullanmışlardı.
 
benim daha uyanık tanıdıklarım var... epoksi kullanıp yapıyorlar bu tip şeyleri... hemde dünyada başka yapan da yok(!)... enerji tasarrufu değil ama çok daha büyük işler yapıyorlar hemde...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,226
Mesajlar
915,947
Kullanıcılar
450,018
Son üye
nuranselimov93

Yeni konular

Geri
Üst