Endüktif sensör rolesinin ismi??

i.sinaplı

Katılımcı Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
1,173
Puanları
56
Yaş
43
Konum
BARTIN


iyi akşamlar bu endüktif ve kapasitif sensorler varya bunu kumanda eden rolenin ismi neydi acaba hatırlayamadım..
 
bu sensör (endüktif) güç kontrol rolesinemi bağlı yoksa ayrı bir rolesimi var arkadaşlar
 
bu sensör (endüktif) güç kontrol rolesinemi bağlı yoksa ayrı bir rolesimi var arkadaşlar
************ ******************
Dostum bu meslekte yenisin herhalde metal,saç,cam,kağıt gibi maddeleri algılamak için kullanılan endüktif sensör varya sensore sinyalle beraber voltaj gönderiyor sensörlerde (npn-pnp bağlanabiliyor) bunu kontrol eden roleden bahsediyorum..
 
ya sen ne rölesi takarsan tak faretmez benceözel bir ismi oldugunu bilmiyorum duymadim daha önce sensör zaten gördügü zaman bir artı veya eksi voltaj gönderir sende onunla herhangi bir kücük röle cektirirsin
 
Bunun bir ismi yoktur.Endüktif sensöre röle bağlarsın röleyi sürer kontaktör bağlarsın kontaktör sürer veya PLC nin inputuna sinyal gönderir.Endüktif sensörün adı endüktif sensördür.Kapasitifin adıda kapasitif sensör olarak geçer.Rölelerinin özel bir ismi yoktur.
 
arkadaşlar sensörlerde bazı detaylar vardır. endüktif sensörlerin 24vdc olanı vardır.220ac olanı vardır.başka çeşitleride olabilir. birde sensörler kontaktörle sürülmez. kontaktörü çekmeye güçleri yetmez. sensörler genellikle rolelerle sürülür. 24v 220volt gibi . her sensör her roleyi çaliştırır diye bir kaidede yoktur. her rolenin omajı aynı olmayabilir. vede sensör roleyi çektirmez.genellikle 11pinli role kullanılır.yada 11ayaklı endüstriyel tip deniyor. altlığınada 11ayaklı soket deniyor.saygılarımla.
 
Arkadaşlar endüktif ve kapasitif sensörler kullanım amaçlarına göre farklı ekipmanlarla kullanılırlar. Sensörler bir çıkış elemanını tek başlarına süremezler. Sürebilmeleri için pals değerlendiricisi ya da devir bekçisi diye adlandırılmış ekipmanlar kullanılır. Ayrıca bunlara devir monitörü de denir. Eğer sensör sadece sinyal almak için kullanılacaksa (plc deki counter ı saydırabilmek için) bağlantısı yapılıp tek başına kullanılabilir.

Saygılarımla...
 
Arkadaşlar Endüktif Sensör'ün PNP yada NPN olması uygula olarak ne değiştirir açıklarmısınız?
 
tarık arkadaşım çoğu sensörde 4 çıkış olur bazılrında 3 çıkış olur oda nadirdir şimdi sensörde 2 uç olur bu besleme girişi diğer 2 ise pnp ve npn uçlarıdır şimdi olay şööyle
pnp artı sinyal demektir yollar
npn eksi sinyal yollar tamammı bunu uygulayarak daha iyi anlayacağına eminim
 
pnp sensörlerde çıkış ucunda negatif bağlantı noktasına göre pozitif çıkış verir. yani sisteme bir röle bağlarsanız rölenin bobin uçlarının birine eksi diğerine de sensör çıkış ucunu verirseniz sensör çıkış verdiğinde röle çeker. npn sensör ise aynı rölede bobin ucuna artı verirseniz ve sensör çıkışını diğer uca verirseniz sensör çıkış verince röle çeker.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst