Endüktif Geceleri Artıyor Gece %25 Gündüz %8

m-usta-fa nicli arkadaşımızında dediği gibi geceleri endüktüf yazmasının sebebi fazlar arasındaki yük dengesizliğinden kaynaklanıyor. akım trofosu yükü az olan faza bağlı oldugundan. akım trafosunu başka faza bağlarsan gündüz ayarı bozulabilir. Kapasitif sınırda çalışıyorsa kapasitif bozulabilir.
Eğer akım trafosunu akımın fazla olduğu faza bağlarsanızda Hem kapasitif fazla yazar hemde ay sonunda elk faturası fazla gelir
Bizim işyerindede aynı sorun vardı. tek akım trafolu role vardı endüktif gece fazla yazıyordu yükleri dengelemeye çalıştıgımız halde sorunu çözemedim Bende 3 akım trafo role kullandım ancak ozaman sorunu çözdüm senin sorununda ancak böyle çözülebilir.
Bu durumu bir şekilde işvereninize anlatıp 3 akım trafolu role takmanızen iyi çözüm olacaktır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
hepinize çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi fazlar arası dengesizliktenmiş olay. bizim bir aydınlatma panosu vardı yeni tadilat edildi. daha önce bir cok lambası yanmıyordu. sadece geceleri yandığı için aydınlatma panosunun bağlı olduğu fazı değiştirdim. akım trafosunun bağlı olduğu faza bağladım. iki gecedir takip ediyorum %7de şu an
 
selamlar. geçici kabulu yapılmak üzere olan bi inşaatta son elektrik imalatlarını yapıyoruz. tesisimizde kendi trafolarımız ve og hücre sistemlerimiz var. enerji aboneliği alındı. ancak ilk günden itibaren endüktif fazla yazıyor. henüz fatura gelmedi ama şu andaki değerlere göre yüzde 33 seviyesinde ve cezaya girecek. inşaatta yapılan işler gereği motorlu cihazlar çok kullanılıyor. yani endüktif güç tüketen cihazlar çok. kompanzasyon sistemi harmonik filtreli. fazla arası dengesizlik olma ihtimali çok düşük çünkü tüm imalatlar projesine göre yapıldı ve yük dağılımı eşit olarak dağıtıldı. endüktif güç neden fazla yazabilir? endüktif yazmasını engellemek için özel bi yöntem varmıdır? yardımcı olursanız sevinirim.
 
Rektif KOntrol Röleniz, tek fazlımı, şantiye ve imalat varsa kaynak makınalarınız coğunlukda olabilir.Trafo sabitiniz varmı, değerleri uygunmu,
röle devreye girip çıkma zaman ayarlarına ve rölenın set-up ayarlarına bakınız derim..
 
Röle ayarlarınızdan kapasitif yönde çalışmasını sağlayın öncelikle endüktif oran düşer bir süre. Bu arada sn zeybek in belirttiği noktalara bakın, gündüz yük varken iyi gece kötü ise geceleri ya kondansatör almıyor (akım trafo oranlarınız çok yüksek) yada kademeleriniz büyük seçilmiş olabilir. Biraz daha bilgi veriniz, trafo kaç kva, sabitiniz, kademeleriniz, fazlardaki yük dağalımını ölçünüz en azından amper olarak dengedemi bakınız..Bir de gece bakmanız gerekebilir bu ölçümlere ve rölenin çalışmasına..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,394
Mesajlar
917,213
Kullanıcılar
450,278
Son üye
twineys

Yeni konular

Geri
Üst