Encoder arızaları hk.

umutcetinn

Üye
Katılım
25 Eki 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar selam. Çalıştığım fabrikada encoderlar sık sık arıza yapmaya başladılar. Nedeni ne olabilir. Teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
enkodere yağ veya toz girme ihtimali varmı eğer yoksa enkoderin rulmanlarıda bozulmuş olabilir açmaya çalışma kardeş çünkü içinde bildiğin gibi turları sayan cam disk var bu camı çızer vada kırarsan enkoder ölür kolay gelsin
 
encoder iki şekilde bozulabilir. biri mekaniksel diğeri ise elektriksel problem yüzünden.
mekaniksel problemler:dış ortam okuyucu diskin kirlenmesi ,hakeket aktarıcı kaplinin geri darbesi mile baskısı vs.
elektriksel olarakta:voltaj dengesizliği , kacak vs.
bir başka notta , bu ciazda başka devamlı arızalanan elektronik cihaz varmı_?
 
Genelde arızalanan encoderlar silindirlere bağlı olan motorlara takılı encoderlar
 
Enkoderleri bağlamış olduğunuz silindire nasıl akuple ediyorsunuz.Kullandığınız kaplin türü mekaniksel olarak elastiki esneyebilecek bir kaplin olmalı.Sert kaplin kullanmanız enkoder milinden dolayı içindeki cama zarar verebilir.İsterseniz deneme amaçlı olarak ilkönce enkoder kaplini yerine 8 lik mavi poliüretan hava hortumunu kaplin olarak kullanıp deneyin.randıman alırsanız bahsetmiş olduğum kaplinlere dönerseniz.
mekaniksel darbe sonucu yada enkoder kablosunun zarar görmesi sonucunda pek kolay kolay arızalanacak aletler değildir enkoderler.
 
Silindirlerde oluşan statik elektrik topraklamanız iyi değilse encoder kartının üzerindeki entegrelere zarar verebilir.bizzat yaşanmıştır.
 
encoderin içindeki disk plastikse, sıcaklık ve hava koşulları yüzünden deforme oluyor bu encoderin hata vermesine sebeb oluyor yada içindeki eloktronik kart arıza veriyor.


ilave olarak encoderin kablosu makina güç kabloları yanından geçirilmişse ve ekranlı kablo kullanılmamışsa indiksiyon oluşuyor ve doğru sinyaller gitmiyr buda plc etkiliyor makina sorun çıkartıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst