Encoder ile metraj okuma

EeM94

Üye
Katılım
24 Eyl 2019
Mesajlar
25
Puanları
1
Merhaba,
Delta DVP14SS2 plc ile autonics tekerlekli encoder kullandığımız bir proje de kumaş metrajını ölçüp kesme işlemi yaptırmaya çalışıyoruz. 90cm kumaş kesmek istediğimiz de sırasıyla 89.5-89-89.3-88.5 çıkıyor ve süreklilik sağlayamadık. encoder silindire bağlı silindirin çevresi 29.2 29.2cm git dediğim bir tur atıyor silindir. arasında kumaş geçerken süreklilik sağlanmıyor. plc de encoderden hep aynı değeri okuyoruz durdurduğumuz. ancak silindir arasından geçerken kumaş boyunda sıkıntı yaşıyoruz. Bilgisi olan yol gösterebilecek birisi varsa yardıma ihtiyacımız var gözden ne kaçırmış olabiliriz sorunu çözemedik. Ekstradan metal geçirince silindir arasından 25cm değince metal 25cm gidiyor. 90 değince 90 cm gidiyor ancak kumaşta hep eksik ve stabili yakalayamadık. Daha önce böyle bir uygulama yapmış olan arkadaşlar varsa yardımları rica ediyoruz.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kumaş da gerilme veya çok gevşek geçiş varsa bu sorun olabilir. Silindir kumaşı kaçırıyor olabilir.
kumaşdan ölçme yolunu deneyin ,kumaşı çeken silindirin üzerine baskı silindiri yapabilirsiniz.
 
Kumas, tül, örgü gibi bir cins ise, bu kadar kısa mesafede kes,n ölçüm zor. B,r kere motoru frenli yapın. Veya sürücü varsa, frenleme direnci bağlayın. Enkodr tekerleğini, tahrikli olanmerdane/silindiren ölçtürün.
Uzun lafın kısası, deneme yanılma olacak.
Enkodr, puls sayısı küçük tutun.
 
iplik üretimi yapiyorum, iplik kumas benzeri urunlerde esnemde veya silindir, mil tarzi hareketi veren parcalarda kumas veya iplik patinaj yaptigi icin metraj veya gramajlarda farklik olabilecegini soyleyebilirim. Kesin ve net olcum icin kumas uzerinde donen bir baski tekerlegi ve bu tekerlek vasitasiyla olcum daha saglikli olabilir dusuncesindeyim
 
teşekkür ederim malzeme üzerinden geçirince daha stabil geçirmeye başladı ancak ben malzemeyi silindir arkasına bağladım 1 2 cm eksik geçti malzemeler. oda silindirden geçerken bir sıkıntı yaşıyoruz gibi. geldi sönümleme yapıyor galiba.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst