En İyi Sensör Markası?

balluf
 
Değerli arkadaşlar,

En iyi sensör için bir marka vermek pek doğru değildir. Uygulama için uygun sensör seçilirse marka önemi ortadan kalkacaktır. Ortama ve uygulamaya göre ürün seçmek en doğrusudur.

Tabiki piyasada isim yapmış bir çok marka var. Ama isim yapmak ürünün iyi olduğu anlamına gelmez. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Türkiyede, ürün tercihini %90 oranda fiyat belirliyor. Düşük fiyata ulaşamak için belirtiğiniz bir çok marka, ne yazık ki, fiyat düşürebilmek için kaliteden ödün vermektedir.
En iyiler asla rakebete girmez, onlar zaten en iyidir.
Saygılar,
 
telemecanic ler cabuk dağılıyor..fransızların hic bişeyini kullanmıcaksın.arabalarıda aynı
 
10 senedir tesis çalışıyor.Fakat biz sensörlerin yerlerini bile unuttuk artık.Pepperl & fuchs sensörler

çok arıza yapıyor
 
kellepaca ' Alıntı:
telemecanic ler cabuk dağılıyor..fransızların hic bişeyini kullanmıcaksın.arabalarıda aynı

arabalar konusunda katılıyorum..ama sensörlerini kullanmadım:)
 
Ben senelerdir.wenglor kullanıyorum ürün yelpazesi inanılmaz geniş aradığınız her tip ve özellikte çok özel sensör ler mevcut .İYİ ÇALIŞMALAR.
 
Bence bu sensör tartışması boş bir tartışma. Her firma anlaştığı kendi ülkesinden bir firmanın malını kullanır. her makine farklı çalışma özellikleri var her ne kadar büyük firmalar olsalarda aslında işin ekonomik olması durumu sözkonusudur. Birçok firma şalt otomasyonda siemens kullanır ama sensöre gelince bi isveç yada italyan malı sensör kullanıyor. LKalite Kalite diye bir yerlerinizi yırtmanın anlamı yok.
Şayet kalite konusunda takıntılarınız varsa rekabet ortamından uzak ehli keyf bir çalışma içerisinde olduğunuz aşikardır. Maliyetlerin düşürülmesi bir çok firmada patronun daha çok kazanması anlamına gelmektedir. Gerçekte ise yapılan tasarruf la sistemin optimize edilmesi yeni donanım ve tasarımların oluşması için gerekli kaynağın oluşturmasındaki yoldur.
Lütfen biri çıkıp şunu diyebilirmi : patronum geçen geldi ve bana aynı işi yapacak sensörleri bulduğum için bana bilmemne araştırmasında kullanmam için bana ödenek cıkarttı.
Yahudiye çalış. masona çalış türk patrona çalışma!
 
Merhabalar ..
Şimdi öncelikle nasıl bir sensör tipi arıyorsunuz ?
Aradağınız tipe göre değişir ...
Örneğin infrared sıcaklık sensörler , Üçgensel Lazar Deplasman Ölçüm Sensörleri , Deplasman pozisyon ve boyut ölçüm sensörleri , eddy akımı prensibine göre deplasman ölçüm sensörleri bakımından en iyi sensör üreten firma kuşkusuzu ve rakipsiz Micro-Epsilon firmasıdır ...Endüstriye alanda kaliteli ürün , teknik destek ve hızlı çözüm sunma prensipleriyle çalışmaktadır ;)
Ayrıca sensörlerinin en büyük özelliği yüksek hassasiyetli ve dokunmadan ölçüm yapmasıdır ..
pozisyona duyarlı ışık alıcı (algılayıcı) ekipmanları da var .. (CCD yada CMOS)
 
endüktif sensörde telemecanique. bazı modelleri her ortama pnp npn no nc olarak bağlanabiliyor
 
Arkadaşlar, Alman Leuze electronic ve Sick firmaları en büyük sensör üreticileridir.
Yeni teknoloji ürünler ilk olarak hep bu firmalardan çıkar.
Sick Türkiye'de vardı o yüzden herkes biliyor, Leuze de bu ay Türkiye'de ofis açtı.
Leuze'nin de gelmesi Türkiye için çok önemli. Artık rahatlıkla bulunabilecek, fiyatları uygun olacak ve teknik olarak kullanıcılara hitap edebilecek. Leuze electronic bu işin Mercedesi. Benden tavsiye Leuze'nin ofisini mutlaka arayın çok iyi fiyatlar veriyorlar.
Böyle sektörün öncü firmalarının ülkemizde olması sevindirici.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,241
Mesajlar
916,115
Kullanıcılar
450,049
Son üye
elm3ss

Yeni konular

Geri
Üst