En çok Tercih Edilen PLC

Siemens öğrende , uzakdoğulu bir çok plc markası mitsubishi tabanlıdır. Mitsubishi'yi öğrenirsen bir çok markada sorun çekmezsin. Panasonic te yakındır. Omron'da kullanılır. Ama plc öğrenmende temel mantık yapısını kavraman ve otomatik kumanda bilgisine hakim olman gerekir.

peki Mitsubishi programını inceleme amaçlı nasıl nereden temin ederiiz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ladder dilinde gördüğüm kadarıyla hepsi aynı inan birtanesini bilirsen diğerlerinide yaparsın tek fark mesela omron end komutu koyuyorsun gibi küçük pratik bilgiler seni ilerletecektir codesys yazılımını ögren çünkü 6 dilde programlama yapabilirsin lojik mantığını kullan kapıların ne iş yaptıgını neyi nasıl kullanacagını ögrenmelisin tabiki buda evde veya kursa giderek yapılacak bişey değil belli bir noktaya kadar gidebiliyorsun TECRÜBE VE YETERLİLİK ŞARTMIŞ
 
Piyasada ve günümüz fabrikalarında en çok Siemens PLC kullanılıyor. Eğer öğrenci iseniz ve PLC ye yeni başlıyorsanız S7-200 PLC sizin için en uygundur eğer maddi durumunuz iyi ise bir deney seti almanızı tavsiye ederim ve birde Recep Çetin'in Otomasyon kitabını almanızı öneririm gayet başarılı bir kitap temel seviyeden başlayabilirsiniz içinde temel PLC de olabilecek her şey var örneğin giriş elemanı, çıkış elemanı, yardımcı röleler, sayıcılar, zaman röleleri v.b... S7-200 PLC programlayabilmek içinde Step7 Microwin programını kullanacaksınız :)


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,238
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst