Elektronik

Katılım
9 Ara 2011
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
"Elektronik I dersi, elektroniğe taban oluşturan temel elektrik bilgileri, enerji bantları, yarıiletkenler ve diyot, transistör gibi yarıiletken düzeneklerden oluşmaktadır.


Konuların aktarılışında öğrencinin, daha sonra adlarını sıklıkla duyacağı yarıiletken düzenekleri tanımasına, işlevlerini öğrenmesine ve bunlarda cereyan eden elektronik iletim mekanizmaları kavramasına özen gösterilmiştir. Bu yapılırken dersi hedefinden uzaklaştırmamak için matematik işlemlerden olabildiğince uzak kalınmıştır.


Yedi bölümden oluşan dersin ilk bölümü elektronikte gerekli temel elektik bilgilerine, ikinci bölümü devre analizine, üçüncü bölümü yarıiletkenlere ayrılmıştır. Elektronik için büyük önem arz eden yarıiletkenlerle ilgili temel kavramların büyük bölümüne yer verilmiştir. Dersin diğer bölümleri, her türlü elektronik cihazın yapıtaşları olan yarıiletken düzenekleri incelemeye ayrılmıştır.


Dersin kolay anlaşılabilmesi için konu aralarına bol sayıda örnek soru serpiştirilmiş, ayrıca bölüm sonlarında, konu ağırlığına göre 10-15 arasında değişen sayıda değerlendirme sorusu yer almıştır. Öğrenciler dersten yeterince yararlanmak için gerek örnek soruları gerekse değerlendirme sorularını kendileri çözmelidir.


Elektronik I dersi, mühendislik öğrenimi gören öğrencilerimize gerekli temel elektronik bilgilerini vermektedir. Günümüzün mühendis adayı, bilgi çağının alfabesi niteliğini taşıyan temel elektroniği bilmek, tanımak ve gerektiğinde bu alanda daha derinlemesine bilgilenmek durumundadır. Ders bu anlamda öğrencileri elektronik okuryazarı yapmak ve onları elektronik dünyası ile tanıştırmayı ana hedef olarak seçmiştir."
 

Ekli dosyalar

  • Elektronik 1.zip
    2.4 MB · Görüntüleme: 100

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst