Katılım
9 Ara 2011
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
"Bilgi çağının başlamasına önayak olan teknolojik gelişmelerden belki de en önemlisi, entegre devre ve yonga teknolojisidir. 20. yüzyılın ortalarında hayal bile edilemeyecek gelişmeleri, birkaç onyılda hep birlikte yaşadık. Bilgisayar teknolojisinin temelini oluşturan işlemci ve onun da yapı taşları olan lojik devreler, ikili sistem, bool cebri, aritmetik devreler ve buna benzer birçok kavram bu dersin, yani Elektronik II dersinin konularıdır.


Bu dersin hedefi, bilgi çağını yönlendiren dijital (sayısal) teknoloji hakkında yeterli bilgi sahibi olmaktır.


Elektronik II dersi, bir bakıma dijital (sayısal) ya da lojik (mantıksal) devreler üzerine kuruludur. Elektronik I dersinden farklı olarak, bu devrelerin anlaşılabilmesi için farklı bir matematiksel altyapı da gereklidir. Öncelikle, sayısal devrelerin doğasının anlaşılabilmesi için Sayı Sistemleri konusu işlenecektir. Sayısal devreler dünyasında yoğunlukla kullanılan ikili ve onaltılı sayı sistemleri verilecektir.


İkili sayı sistemleri öğrenildikten sonra, sayısal devrelerin işleyişinde önemli olan Bool Cebri konusuna değineceğiz. Bu konuda mantıksal işlemlerin teorik altyapısı verilecek, daha sonra işlenecek olan Lojik Devreler konusunda da, bu teorik altyapının devrelerdeki karşılığı görülecektir.


İleriki bölümlerde de Bileşimsel Devreler ve Aritmetik Devreler konularıyla, sayısal devrelerin günlük hayattaki uygulama alanlarına çok daha yakından bakacağız.


Elektronik I dersinde olduğu gibi, bu derste de önce bölümlerin anlayarak, aktif şekilde okunması ve daha sonra bölüm sonundaki değerlendirme sorularının çözülmesini öneriyoruz.


Bu ders, iyi anlaşıldığı ve içselleştirildiğinde, zamanı anlamak ve yakalamak için çok önemli bir fırsattır. Bu dersin sonunda, içinde bulunduğumuz bilgi çağını yönlendiren temel teknolojilerden biri hakkında oldukça yeterli bir bilgiye sahip olacaksınız."
 

Ekli dosyalar

  • Elektronik 2.zip
    2.9 MB · Görüntüleme: 97

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst