Elektronik mi? Mekatronik mi?

(C)LeMenS

Üye
Katılım
28 Nis 2009
Mesajlar
39
Puanları
1
Neden olduğuyla açıklarsanız sevinirim malum tercih dönemindeyiz.. :eek:
 
Mekatroniği tercih et derim nedeni ise disiplinlerarası bir bölüm oluşu yani birden fazla bölümü içine alır.Yani elektrik te aslında mekatroniğin bir dalı umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
bende öyle düşünüyorum mekatronik mezunu biri daha nitelikli oluyor elektronik mezunu bir kişiye göre
 
Arkadaşım mekatronik mi iyi, elektronik mi iyi dersen yardımcı olamayabiliriz. Bu sana kalmış birşey. Senin hangisinde iyi olduğun önemlidir. Ayrıca gittiğin okul ve okulun sana kattıkları. Bunların yanısıra senin kendine kattıkların önemli. Sen sevdiğin ve istediğin bölüme gidersen gelişmen daha kolay ve isteyerek olacaktır. Diğer türlü zorla birşey olmaz. Ayrıca bir iş para için bir kaç sene yapılır. Hayatın boyunca yapılmaz, işini sevmek önemli. (Tabiki bunu üniversite bitirmiş ve kendini bir şekilde yetiştirmiş kişiler için diyorum. Yoksa yurdumda üç kuruş maaşla çalışan çok evladımız var.)
Türkiye'de önlisans,lisans,yüksek lisans eğitimi almış kişiler içinde bir araştırma yapılmış. Bu araştırmaya göre mezun olanların %60'dan fazlası kendi işini yapmıyor. Sevmek, maaş ve başka konular. Biraz dolandırdım, umarım yardımcı olmuşumdur.
 
yorumlarınız için teşekkür ederim
sandığınızdan daha çok yardımcı oldunuz.
 
konuyu görünce bende bişeyler söylemek istedim.mekatronik bölümü 2 yıllık mezunu bir teknikerim.mekatronik mühendisliği ni okuyacaksan okul döneminde asla boş vaktin olmayacak yani olmaması gerekir çünki elektrik elektronik bilgisayar hidrolik pnomatik makine dallarının birleşmişidir.örneğin bir elektronikçi sadece elektronik kart yapar yada yazılım yapar ama sen hem elektronik kart yapacaksın hem yazılım yapacaksın hem mekanik kısmını yapacaksın hemde cnc programı yazacaksın vs...yani uzun lafın kısası şu kendine güveniyorsan çok süper bir bölüm üstüne birde odtü yüksek lisansı yaptınmı iş aramana gerek kalmaz iş seni bulur hemde aylık asgari 20.000 tl...:)ama yok arkadaş benim kıız çevrem çok okuldada olur diyosan hiç bulaşma git elektronik oku bak keyfine en azından rahat edersin...sana tavsiyem ne bölümü okursan oku kendini geliştir okul bişey öğretmez sadece senin ufkunu açar sen kendini geliştirmeye bakacaksın ve göreceksinki birşeyleri başardıkça daha çok zevk alacaksın...başarılar...

bişey daha mekatroniğin geniş bi imza yetkisi yok ama elektrik-elektronik okursan projelere imza yetkin olur...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mekatronik Mühendisliği'nde okuyan yada mezun tanıdığım biri yok fakat gelecek vaadeden bir bölüm. Dersler de elektronik ve mekanik üzerine olduğu için oldukça zordur. Ben İ.Ü. Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ndenim. Bu bölümde 4 yılda bitirilebilecek bölümlerden değil. Yatarak olmuyor. Teknolojiyi düzgün hızlanan bir eğri olarak düşünürsen, bu bölümlerde teknolojinin peşini bırakmaman gerekir. Göreceksin askere gidip geldiğinde değişen şeyler gözünü korkutacak. Herşey çok hızlı değişiyor ve bunu yakalayan hatta önden giden(teknoloji geliştiren) birey olursan herşey sana güzel olur.
 
değerli yorumlarınız için saolun
 
Çok entrasan paylaşımlar olmuş. Umarım arkadaşımız istediği yere girmiştir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,852
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst