Mekatronik tavsiye

kamufle

Üye
Katılım
17 Ara 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
24
Merhabalar burada benden yaşça tecrübeli abilerim olduğunu biliyorum tavsiye almak istiyorum ben bu dönem finalleri verirsem Mekatronik önlisans mezunu oluyorum kafamda bazı sorular var 21 yaşındayım iş deneyimim yok ve ne yapsam bilemiyorum yani evet bölümü okudum bitirdim dersleri aldım projeler yaptım ama bunlar hep bilgisayar üzerindeydi tia portal factory festo proteus c++ autocad solidworks gibi programlarda eğitim aldım ama kafama takılan şu yani ben ne yapabilirim yani mekatronikçi ne yapar mesela iş ilanlarına bakıyorum baktığım her ilan mekatronik mühendisi ilanı yani DGS girsem bu yıl hazırlanamadım okuldan dolayı 1 yıl mezuna kalsam yaşım geç kalıyormuş gibi hissediyorum ve 1 yıl daha boş durmayı sınav psikolojisine girmeyi hiç istemiyorum
sizlerde bu konuda tavsiye istiyorum
yani mekatronik önlisans ne yapar ben neleri araştırmalı öğrenmeliyim yukarıda saydığım programların üzerine neler koymalıyım kendimi bu programlarda profesyonelleştirsem bir mühendisin yaptığı işi yapabilir miyim malum günümüzde her bölüm uzaktan eğitim alıyor bölümümün mühendislik fakültesindeki kalan kısımlarını araştırsam öğrensem programlara hakim olsam bir mühendisin yaptığı işi yapabilir miyim yani illede mühendislik diploması gerekli mi deneyimli abilerim bir akıl verir yol gösterirse çok mutlu olurum.
 
Genç kardeşim,benim kişisel ve gençlere tavsiyem şu:
Kendini zorla ve yaşın hazır gençken DGS ye gir ve başarmaya çalış,basit mantıkla bakarsan bir işe girecegin zaman lise mezunuysan aygari ücretle,2 yıllık mezunu isen çarpı iki,dört yıllık mezunu isen bir daha çarpı iki.Ve unutmaki gençken okuyacagın fazladan iki sene ömrün boyunca yüksek maaş almanı saglayacak.
Ha başaramadın olmadı,buda hayatın sonu degil,ben öyle ilkokul mezunu usta tanıyorumki benim diyen mühendisi cebinden çıkartır.Ama işverenler bu tarzda ustaya bile para vermekte cimri davranırlar.Önemli olan insanın kendisini geliştirmesi yapabileceginin veya olabileceginin en iyisi olması.Malum memlekette onlarca üniversite var ve hemem hemen herkezin bir diploması oldu.Bir şekilde kendini çogunluktan ayırabilmek için ilave özellikler katabilmen gerekiyor.
Araştırmacı bir kişiligin varsa bilgi artık her yerde.
Bugün Nasa nın iş ilanına bakarsan şu üniversite şu bölüm diye ilan vermiyor,senin yeteneklerini ölçüyor ve ona göre işe alıyor.Yani istersen ilkokul mezunu ol iyi bir C programcısı oldugunu gösterebilirsen bugun nasaya bile girersin.
İşin özü:DGS yi zorla,ingilizce ögren,c,c++,solid de olabildigince iyi ol gerisi Allaha kalsın.Gençken bir iki yıllık süreler çok uzun süreler degil,unutmaki kazanacagın her yetenegin meyvesini ömürboyu yiyeceksin.
 
İyi bir üniversitede okumuyorsan okuduğun mühendisliğin (2 veya 4 yıllık) hiç bir önemi yok. Bir an önce okulunu bitir ve bir ustanın yanında çırak gibi işe başla ve iş öğren. İyi bir firmada çalışan bir babaya sahip değilsen başka çaren yok.
 
Bilgi, tecrübe,deneyim yeterli olmuyor bizim memlekette gün geliyor senden daha tahsilli andavalın biri sadece elindeki diploma ile gelip seni ezebiliyor. Yaşın genç sana tek tavsiyem oku ! Mühendis ol master da yap. Yapabiliyorsan çalışırken oku. Yazan: "25 yıllık Mühendis bir büyüğün"
 
linkedine üye ol durumu anlat. sektörü takip et. firmaların ihtiyacını öğren. şimdiden istediğin alanda iş aramaya başla. siyasi konulara girme.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst