Teknikerlik mi Mühendislik mi ?

hrmnn

Üye
Katılım
31 Ağu 2021
Mesajlar
17
Puanları
1
Oğlum meslek lisesinde okuyor seneye üniversiteye gidecek. Siz olsanız 2 yıllık bir mekatronik, elektrik, elektronik mi tavsiye edersiniz yoksa elektrik-elektronik mühendisliği vb. mi? İş bulma ve rahatlık açısından.
 
etiketlere takılmayın, işi hazırsa ve çalışabiliyorsa, etiketin hiç bir önemi yok, zaten gerekirse ileride alabilir.
 
Türkiye'de Teknikerlik teorikte var olan ama pratikte (kamu dahil) bir geçerliliği ve talebi olmayan ara bir sınıftır. Kendini geliştirmiş bir teknisyen veya çalıştığı yerde kıdem kazanmış bir teknisyen rahatlıkla bir teknikerden daha değerli konuma ulaşır.

Bunun yanı sıra MYO'larda verilen eğitim facia gibi. Meslek liselerinin bir çoğu bile adam gibi bir atölye ve pratik imkanına sahip iken MYO'lar bundan yoksundur genellikle. Öğrenciye 50-100 satır PLC programlama ödevi verilir, sınavda bu minvalde soru sorulur v.s ama o öğrenci gerçekten bir PLC görmeden, neye benzediğini bilmeden mezun olur gider.

Mühendislik ise ayrı bir statüdür. Mühendislik bir nosyondur. Teknisyenlik ve teknikerlik hemen hemen aynı dünya içinde yer alırken Mühendislik farklı bir aşamadır. Eğer bir öğrencinin önünde Teknikerlik ve mühendislik şeçme şansı varken hala düşünüyorsa zaten Mühendis olmasın. Zira bunun ayrımı siyah ve beyaz kadar nettir.

Çocuğunuzu mühendisliğe yönlendirin. Bunun yanı sıra yazları eğitim alığı disiplinin pratiğine sahip olmasını sağlayacak şekilde çalışmasını sağlayın.Gerekirse bedava çalışsın ama okurken kendini geliştirsin, projelere katılsın, piyasayı öğrensin.Bunu MYO'da yapması çok zor.Zaten tek yaz var oda staja kurban gitmez ise....

Nihayetinde bir bakış açısı olarakta, maddi olarakta manevi doyum olarakta Mühendislik tartışmasız daha doğru ve yüksek bir hedeftir.

Tabi itiraz eden olacaktır Çok iyi teknikerler var, Mühendisten fazla kazanan var v.s ama burada konu aynı çocuğun Tekniker yada Mühendis olması. Çok iyi Tekniker olacak potansiyeli varsa hayde hayde çok iyi bir mühendis olur zaten.
 
Tekniker in teknisyenin ameleden bir farkı yok..heleki elektrik mesleğinde hiç bir değerin yok..adamdan bile saymiyorlar o derece..mühendis olmayacaksa gitsin sağlık falan okusun muhasebeci olsun ama kesinlikle 2 yıllık elektrik teknikerliğine gondermeyin..
 
Agir matematik altinda ezilmeden okuyabilecekse matematigi seviyorsa muhendislik okuyabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst