elektronik cihazların çalışmasına/çalışmamasına topraklamanın etkisi


syn ali; nötürde oluşacak gerilim düşümünün cihazı nasıl çalıştırmayacağını anlatmaya çalıştınız sanırım. Eğer faz-nötür gerilimi cihazı çalıştırmak için yeterliyse(nötürdeki gerilim düşümünün bir önemi yok), cihaz çalışacak, yeterli değilse çalışmayacak.

Faz-nötür gerilimi cihaz için yeterliyken, nötür-toprak arasında bir gerilim olursa(diyelim 10 V), bunun bir elektronik cihazın çalışmasına/çalışmamasına nasıl etki ettiğini devre şeması/örnek çizim/şekil üzerinden anlatabilir misiniz?


syn cem, bu anlatımınızı örnek bir şema ile açıklayabilir misiniz?, yada bunun böyle olduğuna dair bilimsel bir yazı/makale varsa paylaşabilir misiniz?

saygılar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

tüm elektronik cihazları etkilemez ancak inverter ve beyinli panılarda eger topraklama baglanmaz ise calışmıyor
 
ali rıza arkadaşımız 3 fazın vektöryel açı yani 120 derecelik açının bozulması sonucu faz gerilimlerinde farlılık oluşması ve farklılık nötr noktasında (yani yıldız noktasında) akım ve gerilim oluşması sebebiyle cihazların zarar görmesinden bahsediyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…