güzel insan, hobi, amatörlük çok zor işlerdir. temelin varsa bir çok şeyi yapabilirsin. size en kolay yöntemi söyleyeyim. basit devreleri kopyala, aynısını yapmaya çalış. (bazen masraflı oluyor ama öğrenmek için değer) kimse emeklemeden koşamaz. ben size göre temelini almamış biri olarak elektronik tamirciliği yaptım. bak sen sökmeyi biliyorsun, takmayı biliyorsun, benden bir gömlek üstün olarak okuyabiliyorsun. (şema devresi) devre tasarlamak kolay bir iş değildir. adam bir yağmurlama sistemi yapmış, peynir ekmek gibi satıyor, sordum 10 yıllık bir çalışma sonucu dedi ve tek kişi değil onlarca kişiden yardım almış. yanisi ilk önce herkesin bildiğini yap ve kendini geliştir. amerikayı yeniden keşfetmeyeceksin. keşfedilmiş amerikayı yeniden yöneteceksin, olaya böyle bakman lazım. bir de değerli
@alarmko ustamız prteusu tavsiye etmiş. bence deneyiniz. ben bilgim olmadığı için bir şeyler yapamadım. yani var olan şemayı bile açıp değişiklik yapamadım. sizin yapabileceğinize inanıyorum.
evinizde bir atölyeniz var, ne güzel en basitinden adaptör parçalayarak bir şeyler deneyin, bozuk kartlar varsa onların üzerlerinde denemeler yapın. hobi devreleri üzerinde çalışmalar yapın. belki hemen yarın değil ama bir yılın sonunda kendinize bir sorun neredeydim? nereye geldim? diye. ha bu arada ilerledikçe ölçü ve tanılama aletlerinizin renkleri de değişecektir, yani fonksiyon olarak yetmeyecek, o zaman alet yenilemesi yaparsınız. kolaylıklar dilerim.