Elektromanyetik Girişim

Katılım
31 Ara 2020
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
37
Herkese merhabalar. Bundan önce açmış olduğum konularda. izole trafo, regülatör, emi filtreleri, nötr toprak izolatörü (gnd series) yeni toprakmala, pasif harmonik filtre vb bir sürü şey denedim. Ve bunlari anlatmıştım. Hiçbiri tam işe yaramadı. Sadece emi filtreleri biraz düzeltiyor ama asla olması gereken gibi degil. Müzik aletlerim bilgisayarım halen olması gereken performansta değil. Ve sorunu emi filtrelerinin biraz değiştirdiğini gördükten sonra anladım ki Şebeke elektriginden aşırı derecede emi - elektromanyetik girişim geliyor evimin elektrigine. Nötr toprak faz kablolar gayet düzgün, bina yeni.
Sorum şu, Ben bu elektromanyetik emi olayını nasıl çözücem. Bana bu işle ilgili bilgisi ve tecrübesi olan biri yardımcı olursa gerçekten çok mutlu olurum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
daha önceden bi dj arkadaşın da buna benzer sorunu olmuştu bayaa bi uğraştıktan sonra laptop şarj adaptörünü orjinali ile değiştirince sorun çözülmüştü, ordan aklıma geldi.
 
ups ile çalıştırmayı denedinizmi.
Denedim hem onlie double conversion hem line interaktif hemde back up hiç biri ise yaramadı. Sadece online UPS i prizden komple cektigimde ise yarıyodu. Oda evin elektriginden şarj ettikten sonra biraz kötüleşiyodu ama daha iyidi. Yeni bir ses sistemi yada PC ye yeni bir parça aldigimda ilk 1-2 saat iyi onunda sanırım kapasitörleri evin elektriginden etkilendikten sonra sapitmaya başlıyor. Aynı sistemler başka bir evde sorunsuz çalışıyor bu arada
Şuan a kadar iyileştiren tek şey emi filtreleri. Shaffner ve corcom um bazi uygun fiyali modellerini denedim. Ancak sanırım ya daha alt yada daha üst frekanslarda çalışan emi filtre lazım belkide. Onları bulamadım. Büyük olan 5khz - 40g olan bir model bulsam belki işe yarar veya solar sistem kursam aletleri sadece çalıştırabilecek işe yarayabilir ama çok maliyetli. Evin elektriğini düzeltecek bir alet bulsam en güzeli o olur ama hiçbir fikrim yok ne kullanabileceğim ile alakalı. Belki benim bilmediğim bu sorunları tamamen çözen bir alet vardır ve birileri bunu tecrübe etmiş bana yardımcı olabilir diye bekliyorum açıkçası.

Şunu yazmayı unuttum. Evim trifaze. Ayrı faz deneyince biraz farklı hissettiriyor. Bu bana fazdan yüksek oranda emi/rfi geliyor gibi düşündürdü. Belkide fazdaki elektromanyetik girişimi tamamen bastıracak güçte bir filtre lazım. Bunuda nerden bulurum bilmiyorum veya filtrenin hangi türü bunu bastırır onuda bilmiyorum. Belki bu konularda bana yardımcı olunursa cozebiliriz.
 
emi filtreleri seri bağlayabilirsiniz farklı frekansları bastıran 2 yada 3 filtreyi arka arkaya bağlayabilirsiniz. böylece tüm frekans bandını bastırmış olursunuz. seri bağlantıda sınır yok. hatta aynı filtreden 2 sini bile seri bağlayabilirsiniz.
 
emi filtreleri seri bağlayabilirsiniz farklı frekansları bastıran 2 yada 3 filtreyi arka arkaya bağlayabilirsiniz. böylece tüm frekans bandını bastırmış olursunuz. seri bağlantıda sınır yok. hatta aynı filtreden 2 sini bile seri bağlayabilirsiniz.
Acaba en iyi frekans aralığındakileri birleştirmem daha mı iyi olur. 3-4 tane belkide baya azaltabilir. Haklısınız. Ancak filtre çeşitleri hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
 
Bazı kaliteli akım koruyuculu prizlerde çok iyi filtre olduğu söyleniyor böyle bir sorun için denemedim ama denemeye değer diyorum.
 
Bazı kaliteli akım koruyuculu prizlerde çok iyi filtre olduğu söyleniyor böyle bir sorun için denemedim ama denemeye değer diyorum.
Bende 2 adet var hocam maalesef burdaki olayın sertliğini çözemiyolar. :( Ama eğer bildiğiniz özel bir ürün varsa deneyebilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst