Elektro manyetik alan ve Rezonans ile alakalı birkaç küçük soru ?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,069
Puanları
156
Yaş
40
Herkese selamun aleyküm hayırlı pazarlar ne yazık ki bu ara bana pazar mazar yok :( ama en azından helal olduğunu biliyorum... Çok şükür :)

Her neyse soruma geçiyim ben rezonans olayını tam olarak öğrenmek istiyorum evet nette dolu dolu konular var sitemizde de mevcut ama matematiksel olarak bana bakkal matematiği dediğimiz basit anlaşılır formuller ile olan bir çözüm yolu lazım Birde bu rezonans olayı manyetik alan ile alakalı mıdır ?

örneğin metal dedektörlerinden yola çıkalım şimdi metal dedektörünün bobinine sabit bir frekansta sinyal uygulanıyor ve o frekansın o bobin üzerindeki durumu bir kondansatör ile rezonansa getiriliyor yani faz kayma durumu sanırım sıfıra ayarlanıyor tabii ki etrafta metal yokken sonra bu bobine metal yaklaşınca sıfıra ayarlanan rezonanstaki bobinde faz kayması meydana geliyor bu kaymanın şekli ve durumuna göre metal maddenin ne olduğu ne kadar derinde ve ne kadar olduğu gibi bilgiler alınıyor...

En azından bu benim bildiğim kadarı belki de yanlıştır yanlış ise doğrusunu öğretene de Ayrıca teşekkür ederim :)

Fakat benim anlamadığım kısım metal ne kadar derinde olduğunu bu sinyalin neresinden anlıyorlar metalin cinsini nasıl anlıyorlar ve ne kadar metal olduğunu nasıl anlıyorlar bana bu konularda yardımcı olabilirmisiniz ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sorularınızın cevabı kitap olur.Dedektörlerde rezonans olayı yoktur.İndüksiyon balans,pals indüksiyonu veya eski şemalarda görülen çeşitli osilatör devreleri kullanılır.Rezonans uygulamaları radyo,tv. alıcılarında kullanılması zorunlu olan uygulamalardır.Verici istasyonları aranırken verici ile alıcı frekanslarının eşitlenmesi gerekir.Bu olaya rezonans denir.İlk okullarda diyapazon deneyi yapılır.Bu ses rezonansıdır.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,439
Mesajlar
917,639
Kullanıcılar
450,366
Son üye
kerim13

Yeni konular

Geri
Üst