Elektrikte gözünle gördüğüne veya duyduğuna inanma!

arkadaşlarçalıştığım iş yerinde otomasyon sistemlerde on adet plc bir biri ile haberleşerek çalışıyor....
otomatik kumanda devrelrinde arıza arama ölçü aleti yardımı ile üç aşağı beş yukarı bulunmaya çalışılıyor . konu başında yazığım gibi bir birine bağlı plc lerde profibus bağlantısı ile çalışıyorlar .Bus arızalarını daha kolay buma konusunda deneyimiolanlar varmı?
 
huzame öncelikle sana cvp wereyim o dediğin olayı yapamazsın onu yapabilmen için programı flash diskte kullanılabilecek şekilde yazman gerekir .bunun sebebide flash bekklerde adresleme yoktur.hee belki kuarabilirsin flash belleğine ama kurdugun bil. çıkarıp başka bir bilgisayara taktıgında göremzzsin dediğim gibi bunun sebebide adresleme yok. ama kendine birtane harici hard disk alırsan o senin işini görür.

senol senin sorunun olarakta sana tam emin olmamakla beraber. plcleri kontrol eden cihazlar war bunlardan bir tane temin edersen senin işini daha kolaylaştıracagını düşünüyorum. en azından ben bu anlattıgından bu sonuçu çıkardım.sürc-ü lisan af ola
 
evet,trafik ve elektrikte pardon kelimesi yoktur,ikiside hata affetmez,kurallar çalışır,kural dışı en küçük yanlış bir hareket ya ölüm yada sakat olarak yaşmak gibi bir şeydir.hissedince anlarsın gerçekleri ama çoğu kez iş işten geçmiştir.kimse bu tür gerçeği yaşamasın derim..
 
Bende fabrikada Elektrik Bakım operatörü olarak çalışıyorum Elektrik test sistemlerinde Yüksek voltaj testi yapılıyor yani ürüne 1500 volt uygulanıp dayanıklılığı kontrol ediliyor. arıza için gittiğimde Makina voltajına kontrolkalemiyle baktım ve çarpıldım Yapmam gereken ölçü aletiyle bakmaktı her zaman ölçü aleti kullanmalıyız
 
arkadaşlar bu güne kadar karşılaştığım en zorlayıcı arızaların sebebleri hep gevşek bağlantı veya kablo arızalarıdır. diğer malzeme (kontaktör, buton,..vs) bulunabiliyor. ama gevşek bağlantı gibi durumlarda arıza sürekli olmadığı için tespiti çok zor oluyor. Kablo bağlantılarını sıkı ve sağlam yapmanızı tavsiye ederim.
 
ölçmeden karar verme ölçü aletinden vaz geçmeyin
 
Hoca bizde bir usta var ( usta mekanikçi ) 24 VDC kontrol kalemi ile ölçüyor ve her seferinde arıza ile karşılaşıyor. tabiki arıza ile karşılaştığında bizleri arıyor. ve bu adam bana 24 VDC gerilimin ne olduğunu bana anlattı. Bütün dengem alt ve üst oldu.
hakikaten ben hiç bir şey bilmiyormuşum!
 
3 FAZ'ın tanıştığım bir elektrik ustası tarafından adını 3 FARZ olarak değiştirildiğini söylesem ne dersiniz?

3 Farz , 1 Nötr pardon 1 vacip nereye götürürsen götür misali ;)
 
24 VDC kontrol kalemi ile ölçüyor

3 FARZ olarak değiştirildiğini söylesem ne dersiniz

arkadaşlar böyle durumlar malesef çok var

geçenlerdede biri encoder üstünde + - %5 çalışma gerilimi referansını %5 hata yapabilir diye yorumlayınca gözlerim doldu

en kötüsüde bu tarz bilgiler öyle yerleşmişki değiştirmek bazen çok zor oluyor.
 
darma ' Alıntı:
Elektriğin kokusu,rengi,sesi yoktur.Bu yüzden çok dikkat etmemiz gerekir.

geçenlerde trafo dairesinde enerji altında NH değiştirirken(çok zekiyimdir :) ) kısa devre yaptırdım.Yani ana barada.O zamana kadar ben de elektriğin kokusu,rengi,sesi yoktur sanıyordum.Emin olun hocam hepsi ziyadesiyle var :D Ama o renk görülünce,o ses duyulunca,o koku koklanınca ,çok geç oluyor.
saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst