Elektrikli Vinçler Hakkında

vincin kaldırma kapasitesi 5 ton ise 7 ,5 kw. trifaze motor + 8-10 mm çaplı halat, 2 adet sağ sol için 1,5 kw motor,2 adet ileri geri için 0,75-1,5 kw arası motor kullanabilirsin.bunların fren sistemleri 220 v dc.kumanda panosuna gelince 2 adet 40 a kontaktör,aşağı-yukarı,8 adet 20 a kontaktör sağa sola,ileri geri, 1 adet 25 a .k akım koruma.veya trifaze votomat.6 lı kumanda buton takımı.istediğin uzunlukta 12*0,75 kumanda kablosu yedekli.blendajlı.150 w .220v 24 v çıkışlı 1 trafo ,6 adet limit şalteri,4*6 kablo istediğin uzunlukta.istersen bütün yönler için sinyallambası kullanabilirsin,2 adet 35*50 kumanda panosu..not.....kesinlikle uzaktan kumanda önermiyorum çok problem yaratıyor.kumanda sinyalini 24 v kullanırsan iyi olur.not.ilaveten kesici şalterin yanında emniyet için kumanda buton takımının üzerine kumanda devresini kesici bir minyatür anahtar kullanmanı tavsiye ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım ben 7.5 kw lık bir trifaze motorla bir vinç(basit bir asansör yapmak istiyorum) bunun kumanda panosunu nasıl yapoabilirim elinde böle bi şema olan vrsa acil yardım bekliyorum benim projem 7,5 kw bir motor 4-5 metre kablo ile elle kumanda etmek.
 
selamlar.
vinç dediğin sadece bir motora yol verip iki yonde çevirme.anladığım kadarıyla sen herhangi bir hız kontrolü yapmıycaksın.yapsan zaten biliezikli asenkron motor kullanman lazım ya da motora driverla yol verirdin.
her neyse en basitinden bir vinç sistemi var bu resimde.fren enerjisizken flanşın hareketini kesecek şekilde bağlanmalı.bu yüzden motoru çeviren kontaktörlerden herhangi biri çalıştı mı fren enerjilenecek ve flanşı serbest bırakacak.devreye termik , termik manyerik röleler, acil stop, start stop butonları ve bunları kontrol edicek mesela termik atmışsa vinç çalışmasın gibi şeyler ekleyebilirsin.vincin bir redüksiyon ünitesine bağlı olduğunu varsaydım.
 
Bana elektrikli vinçler hakkında dökumanlar-şemalar lazım.nette aradım ama yeterli bilgi bulamadım .internette daha çok firma reklamları var.forumda aradım yeterli bilgi yok.benim gibi konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlarada yararlı olur düşüncesiyle forumda konu açmaya karar verdim.elinde bilgi ve belge olan varsa burada paylaşırsa sevinirim.şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
teknik 78 kardeş isdediğin vinc proje si nasıl bir proje benim bildiğim yüzlerce ceşit var işin durumuna göre calışma koşulu ve tonaj mono faz boli faz kule raylı ac. dc varyak kontrolü uk kumantalımı isde cevap vermeye calışalım selamlar.
 
arkadaşlar vinc ve iş makinalarının calışdığı alanlar yoğun sanayi bölkesinde ise UK ların frekans etgilenmelerinden dolayı iş kazalarına sebebiyet verdiğini her zaman aklımızda bulundurmamızda yarar var selamlar.
 
aarkadaım markası ve modelini bidirirsen sana daha cok yardımcı olmaya calışrlm iyi günler gsm 0532 663 28 13
 
merhabalar iki hareketli vinç devresinin hidrolik kuruluş devresinin çizimini nasıl bulabilirim
 
caner_b arkadaşıma çok teşekkür ediyorum çok faydalı oldu bu bilgi. kültürlü ve birikim sahibi bir insana benziyorsunuz... sizinle tartışmak isterim bu konuları... mesela ben yeni devreye aldığımız vinçte bir encoder sorunu yaşıyorum. kanca motorunun çektiği akım ; motor yol almış giderken birden aşırı derecede yükseliyor sonra birden iniyor ama bu sık olunca aşırı akım hatası veriyor. bir yerde parazit var ama çözemiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
 
arkadaşlar vinc ve iş makinalarının calışdığı alanlar yoğun sanayi bölkesinde ise UK ların frekans etgilenmelerinden dolayı iş kazalarına sebebiyet verdiğini her zaman aklımızda bulundurmamızda yarar var selamlar.

kaliteli ve digital olarak korumalı uzaktan kumanda kullanırsanız hiç bir zaman uzaktan kumandadan dolayı kaza riski yoktur. Basit uzaktan kumandalarda digital güvenlik kodu olmadığı veya yetersiz olduğu için her zaman kaza riski olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,963
Son üye
farukeem31

Yeni konular

Geri
Üst