Elektrikli mini ısıtıcı hakkında...

O zaman once isi ne sekilde yayilir ve siz hangi yontemi kullanmak istiyorsunuz once bunu belirleyelim sonra kullanacaginiz yontemi secelim olur mu.

Isi nasil yayilir biliyor musunuz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Benim tam anladığım kadarıyla çok fonksiyonel değil de sembolik (prototip) şeklinde çalışan çok basit bir ısıtıcı yapılmaya çalışılmasıdır.Çünkü 24 watt.lık güçle ısınan bu rezistanstan ışımayla (Yüze vurarak) çıkacak bu ısı,100-120 watt.'lık,12 voltluk bir araç far ampülünden ışımayla çıkacak ısıtmadan belki de daha düşük kalacaktır.(Flamanlı ampüllerin % 85'i kızılötesi ışınımla atık ısı şeklinde çıkar,sadece %15'i asıl aydınlatan bir ışığa dönüşür çünkü)

Önemli Not: Trafonun 220 vac giriş yerlerini izole bantla çok iyi izole edin,açıkta bırakmayın,gerekirse zil trafosunu vidayla açılıp kapanan muhafazalı bir saç kutu içinde ve toprak hatlı (trafo gövdesine toprağı, evin mevcut toprak hattını topraklı prizden/fişten vererek) olarak çalıştırın.Rezistansın kendi bağlantılarında mutlaka 12-15 volt dc'yi tam uygulamadan önce seramik bir ara klemens bağlantısı,12 voltluk rezistans teline kadar çift telli,porselen yanmaz boncuklar kullanılmalı,rezistansı da kısa bile olsa yine kısa kesilen kuvars cam tüpü içinde çalıştırın,masa üzerindeki taban(ayak,kaide) kısmını da iyi detaylandırmayı hiç unutmayın,yangın güvenliği,olası riskleri için.Kolay gelsin.
 
Binbaşı nickli hocamın dediği gibi bir prototip üzerinde çalışıyorum. Isıyı fanla dağıtmakta aklımda, mesela metal bir kutu içerisinde fanın arkasında ısınan rezistans fanın hava akışı sayesinde yüzümüze vurabilir. Bu arada tabii ki izole işlemini yaptım ama prizden nasıl toprak çekebilirim o konuda bilgim yok.
 
O zaman once isi ne sekilde yayilir ve siz hangi yontemi kullanmak istiyorsunuz once bunu belirleyelim sonra kullanacaginiz yontemi secelim olur mu.

Isi nasil yayilir biliyor musunuz?
Hocam dediğim gibi acemiyim ben, siz üstadlara sormak istedim o yüzden. Isıyı fanla da yaymak aklıma gelen bir fikir veya metal bir kasa içerisinde soba görünümlü bir şeyler de düsünüyorum. Metal ısıyı dağıtacağı için daha verimli olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst