elektrikli ısıtıcılar

elektrik su üzerinden devresini tamamlar ve elektrik akışı yüzünden su ısınır ve ısınan su üste çıkar soğuk su aşağı iner oda ısınır üste çıkar vs..sürekli bu böyle devam eder ve su kaynar.. kettle çalışırken sakın metal birşeyi çıplak elle elleyip içine sokmaya kalkmayın sizde su gibi ısınır ısınır kaynarsınız..ALINTI

Rezistansların onlarca türü vardır,resiztans kelimesinin anlamı drenç demektir,arkadaşımız kettle nin içindeki rezistanstan bahsediyor ve yanlışım yoksa iki metal dedigi kıvrımlı olandır.o kıvrımın içinde elektrik sobalarının içindeki gibi kızaran tel var onun etrafını kum ile kaplamışlar dış yüzeydede metal,faz nötr verildiginde içindeki tel kızarıyor ve metali ısıtıyor oda suyu ısıtıyor,elektrigin su üzerinden devreyi tamamladıgı felan yok.ama ayrıca şuda var bazen görüyoruz tenekeye suyu koyuyor tenekenin kenarına nötr suyun içinede faz koyuyorlar suyu ısıtıyorlar çok tehlikeli ve yanlış bir uygulama.
 
Son düzenleme:
peki kettle rezistanslarının kütlesi yaklaşık olarak ne kadardır?
 
yokmu rezistansın ağırlığını bilen ya :s
 
Musadenizle bir konuyu öğrenmek istiyorum okuduğum okulda bitirme projesi ve sunum olarak enduktorlu ısıtıcıları aldım.Fakat bu konuyla alakalı bir bilgiye sahip değilim. Sizlerden yardımlarınızı bekliyorum tşk ederim şimdiden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,236
Mesajlar
916,064
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst