elektrik ustasında olması gereken malzeme listesi

Katılım
25 Ara 2010
Mesajlar
24
Puanları
1
mrb arkadaslar bana bir elektrık ustasının takım cantasında neler bulundurması gerekır bunların detaylı lıstesı lazım yardımcı olursanız sewınırım :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1) yankeski
2) pense
3) kargaburun
4) kontrol kalemi
5) izoleli tornovida takımı
6) 100gr lık çekiç
7) avometre veya penseampermetre
8) allen takımı
 
+
9)kablo pabuçları
10)küçük bir fener (elektrik olmadığı zamanlar :)
11)kontak sprey
12)açık ağız anahtar takımı
13)elektrik bantı
14)klemens
 
eldiven de önemli eklemek lazım
 
bunlara ilave çeşitli akıllı saç vidaları dübeller falçata çivili kroşe seri lamba parça kablolar
 
Bir sınırı yoktur aslında. Yaptığın işe göre,mesleki bilgine göre değişir. sadece elektrikçiyim diyen adam bir pense bir kontrol kalemi yetiyor ama makine tamir Bakım onarım yapan yapan kişi her türlü alete ihtiyaç duyar. Bana göre takım ve alet işi hastalıktır yada bizde öyle bilemiyorum....
 
el aletleri alma işi hastalık demeyelimde neyin ne zaman lazım olcağını bilmeme diyelim :) 102_0820.jpg
 
ilk çalışmaya başladığımda 1 pense 1 yan keski 1 kontrol kalemi 1 elektrik bantı bel çantama sığıyordu şimdi yukarıdaki fotoğrafta olan her şey den var hatta çantaları ikiledim yetmiyor. yani neyin nerede ve ne zaman gerekeceği belli olmuyor hepsi olsun yanımda kafam rahat etsin hem iş yürüsün.
 
Son düzenleme:
elinin altında olması herşeyin daha iyi.çünkü tam bir şey lazım oluyor bakıyorsun yok.al düşünce nasıl yapacam diye.en iyi büyük bir takım çantaya yeterince malzemeni koyacan.kablo bağı(klips),yüzsük vb.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst