ilk önce rahat ol kendini kasma ben elektrikçi değilim ama bildiğim kadarıyla biraz anlatmaya çalışayım eksik ve hatalı taraflarımı değerli forumdaşlarımız tamamlar, sorularına numara sırasıyla:
1- hz google amcaya sor ama buat klemensi diye arat
2- elektrik tesisatından yangın çıkmaz, kullanılan cihazlar eğer tesisatın kapasitesinin üzerinde ise ve sigorta dediğimiz şey gerçek kapasitenin üzerinde ise yani 16 amperlik yerine 40 amperlik sigorta takarsan yangın, ya çalışan sistem yanar yada kablolar aşırı ısınıp sigortayı attıramadığı için çıkar ve elinin ayarı yok o kadar endişe etme. bant olayını takma kafana bir şey olmaz
3- yönetmelikteki standartları aşmamak lazım değil mi? faz nötr toprak aynı boruda geçer için rahat olsun. bir de bırak o elektrik toprağa gitsin, eğer gitmezse sen gidersin.
4- senin o eski ev dediğin adı yığma tuğla ve şimdiki evlerden daha sağlıklı, yeni tesisatını istediğin gibi döşe gitsin zevk senin, sıva altı görüntü içindir(estetik açıdan yani) sıva üstü- sıva altı hiç farketmez yeterki doğru bağlantı yapılsın
5- tel kalınlığına gelecek olursak kalın telde güç kaybı yaşarsın kapasite dahilinde uygun tel kullanmak sağlıklıdır ama ince kesinlikle olmaz
6-sen hiç merak etme karlı yüksek dağlar serin olur üşünür TSE hepimizin sağlığını düşünür, elinin ayarı yoksa o ayrı. şu vida sıkma işini biraz öğrenmeye çalış, yok benim elimin ayarı diyorsan bir tane orta halli şarjlı al işi ona yaptır, tork ayarını orta kademede (5-6-7) kullan pvc plastik gibi yerlerde (1) de kullan
7- elektrik gevşekliği sevmez ama fazlada sıkmamak lazım, benim naçizane bilgim görüşüm bu kadar umarım işine yarar.