Elektrik tasarrufu sağlayan bir cihazın doğruluğu?

selamlar.
forumları okudum bu sayfadaki.ben bu olayı denedim.dükanımın sigorta kutusundaki faz kablosuna pensampermetreyi bağladım.floresanlar yanarken 2.8 amper geçiyordu kondansatör bağladım ve amper anında 2.3 e düştü.peki bu düşüş saatin dönme hızınıda azaltmazmı.saatin çalışma mantığı çektiğin akımın bobin üzerindeki endüklemeden dolayı diski döndürmesi değilmi?

Olayı daha iyi anlamak için bir de şöyle bir uygulama yapın:
Prize kondansatörü takın ve çektiği akımı ölçün. Akıma göre kaba bir hesap yapın ve sayacın ne kadar "yazması gerektiğine" bakın. Ve sayaç ne kadar yazıyor ona bakın.
Bu arada sayacınız monofaze ise monofaze sayaçlar aktif güç ölçerler. Kondanasatör ise "reaktif kapasitif" güç çeker/basar.

Aktif sayaç içinden geçen aktif akıma göre (Ip) ölçüm yapar.
Pensampermetre ise içinden geçen bileşke akıma göre ölçüm yapar. Bileşke akımdan kastım Is

Şu konuda değilmişti bu hususa: https://www.kontrolkalemi.com/forum/elektrik-genel/22192-isletmede-akimi-kesersek-sonuclar-olur.html
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar amper düşsede yok! kablodaki ısı direnci düşsede yok! aktif aynı şekilde yazacaktır diye düşünüyorum.Nedeni ise kullanılan kondansatör aktif harcama yapmıyor mu sanıyorsunuz? %1 ile %3 arasında elektrik faturasını düştüğüne inanlar bence kondansatörün harcadığı aktifi göz önünde bulundurmuyorlardır derim.Akım konusunda haklılar ama düşüyor, kompanzasyon yapan bir firmada elektrik faturalarının düştüğünü mü sanıyorsunuz yoksa ? Tamam kablolar ısınıyor telin akıma karşı göstermiş olduğu bir tepkiden dolayı aktif yazıyor, unutulmaması gereken şudur kondansatörde kablolardaki ısınmayı önler fakat onların harcadığı kadar aktif bu sefer kondansatör harcamış olur kompanzasyonunda zaten kuruluş amacı birincisi bina tesisatındaki kabloların aşırı ısınmasını önlemek ikinciside trafoların daha çok aboneye elektrik vermesini sağlamaktır.Bu konu bana yaklaşık 3 yıl önce gelmişti sahtekarlık peşinde koşan bir firma tarafından ismini vermeyeceğim kabul etmemiştim.Bazı arkadaşlar yazmışlar bu hırsızlık değil diye bende onlara soruyorum bu nedir???

Saygılarımla....
 
supermaster35 arkadaşin yaptığı deneye katılıyorum ben elektronikçiyim elektrik bilgiz maalesef az ama farkına vardığım bır konu var havalar soğumadan önce kombi çalışmazken elektrik faturam aylık ortalama 55-60 gelıyordu kombi devreye gırdı fatura 95 tl ye yukseldı eve gıren enerjı kablosuna kondansator artı bobin ilave edeceğım daha takmadım enerjide faturaya yansıyacağına ınanıyorum
 
Merhabalar,

Linkini aşağıda verdiğim cihazın, hakikatten fayda sağlayıp sağlamayacağını ve devletten elektrik çalma ya girip girmediğini merak ediyorum.

Bilen uzman arkadaşların cevap vermesini rica ediyorum.

Hsn DANIŞMANLIK Petektaç,Emlak & Gayrimenkul, Devremülk ,Elektirk Tasarrufu - Satıştaki Ürünler

Teşekkür ederim

Fotograftan anlaşılan Tafazko denilen cihazın bir benzeri gibi gözüküyor! Ama nasıl tasarruf sağlar veya sorularınızın cevabını bilemiyorum.Tafazkonun dış görüntüsünde.saygılarımla.
 
Herşeyden önce tasarruf yaptığını bian için kabul etsek dahi bunu teknik olarak sadece biz anlayabileceğiz eğer müşteriye yada vatandaşa bırakırsanız işi o şunu algılayacak ben ne kadar kullanırsam kullanayım %25 az yakacak ve yüklenecek bedeva gibi fatura gelecek 500 tl hani tasarruf nerede diyecek halbuki bizim anlatmak istediğimiz kendi kullanımınız ile tasarruf yaparak + bir cihaz ile geçen 6 ay içerisinde gelen kullanımınızın toplamını yine bu cihazdan sonrada devam ettirirseniz mesela 250 tl geliyor ise siz yine güç arttırmadan aynı kullanımınızı yaparak 250 tl üzerinden %25 tasarruf edersiniz diye bunu vatandaşa açıklayamadığınız gibi kötü olursunuz ve faturayı size ödettiriler kaldıki taktırıpta faydasını göremeyen bi çok kişi tekrar iptal ettiriyor
 
biz işyerinde bizzat denedik 4 adet projektör taktık ve girişi seri bağladığımız ampermetre ile ölçtük.. kondansatör bağladıktan sonra ölçtüğümüz değeri hesapladığımızda %19.22 oranında tasarruf ettiğini gördük. yalnız bu saate yansırmı bilmem bunu saat bağlayıp denemekte fayda var.
 
supermaster35 arkadaşin yaptığı deneye katılıyorum ben elektronikçiyim elektrik bilgiz maalesef az ama farkına vardığım bır konu var havalar soğumadan önce kombi çalışmazken elektrik faturam aylık ortalama 55-60 gelıyordu kombi devreye gırdı fatura 95 tl ye yukseldı eve gıren enerjı kablosuna kondansator artı bobin ilave edeceğım daha takmadım enerjide faturaya yansıyacağına ınanıyorum

bu konuda hemfikir'im kombide pompa start stop start stop ve ateşlemede aynı baya fark attiriyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,015
Kullanıcılar
450,612
Son üye
oldcrocodile

Yeni konular

Geri
Üst