Elektrik Taahhüt Şirketinde Mülakat

bence normal öyle süper denilceck bir maasş değil
zaten genelde en az bu fiyata başlayabiliyorsun

hayırlısı olsun arkadaşım
 
En az bu ücretse demek ki mühendisler 2 bin civarı işe başlıyor, biraz tecrübeli olunca 4bin 5 bin lira kazanırlar!!!;)
Peki o zaman mühendislikler popüler değil, fizik tedavi mezunları 3 bin lira kazandıkları ortamda lys sınavında bütün mühendislikleri solluyor. Baksana en düşük başlangıç maaşı 1.500 tl miş :) Fizik tedavi yerine mühendislik seçselermiş ya.
:cool: Bırakın Allah aşkına 20-30 firmayla nerdeyse iş görüşmesi yaptım 700 tl teklif edende vardı 1.500 tl de. 1.500 tl olanlar sözde ofiste taahhüt firmasıydı beni şantiyede görevli yapcaklar, ekstra iki şantiyeyle de ilgili olacaktım. Ah yurt dışı dersen 2 bin dolara seni yollarlar.

Arkadaşım başlangıç için bu piyasa için süper fiyat, bu fiyatı beğenmeyenler çok yüksek ücretlere çalışıyorlardır eminim :p
 
yurt dışı 2bin dolar bile az ki. Bu maaşları yukarıya çekmenin bir yolu olmalı. Yelek87 , sen elektrik bölümünün hangi alanına yöneldin birde maaşına göre en beğendiğin iş hangisiydi?
 
Arkadaşlar bu maaş bu dönemde başlangıç için iyidir. İşe başladığınızda tecrübe edineceksiniz, piyasayı göreceksiniz, çeşitli firmalarla görüşeceksiniz ve çevreniz olacak. Bunlarla sabır ve azimi birleştirdiğinizde hakettiğinizi düşündüğünüz maaş tutarına ulaşabileceğinizi umuyorum. Saygılar.
 
Ben elektrik tesisleri dersleri almıştım, kontroldende aldım ama pek bir şey anlamamıştım. Çalıştığım ve iş görüşmeleri yaptığım Taahhhüt sektörüydü. Walla bu sektörün ne ücretini nede çalışma şartlarını beğenmiyorum. Açıkça iş görüşmelerinde bana teklif edilen fiyatları yazdım. Nerdeyse bedava çalışmama tavsiye edecek kadar yüzsüz patronlarla karşılaştım.Yeni mezunsun bir yerden başlada o kadar komik fiyatlarlada başlanmaz. 1.500 tl süper fiyat derken, rakam tabiki süper değil ama günümüz şartlarında her yerin mühendis olduğu ortamda başlangıç için çok iyi bir rakam. Yurt dışı için daha kötüsü 1500 dolara dahi giden mühendis duydum, tecrübeli olanlarda 3 bin 3.500 dolar gibi rakamlara gidiyor. Çok tecrübeleri bilmiyorum ama duyduklarım ve bana teklif edilen rakamlar buydu. birlikte hareket etmezsek bu fiyatlar yükselmez düşer. Yeni mezunsanda tecrübesiz olsanda sonuçta mühendissin, belli bir eğitim almış belli bir başarı göstermişsin, belli bir değerin altında çalışmak hem sana hem meslektaşlarına hemde mesleğin onuruna zarar verecektir.
 
Aynen bende böyle düşünüyorum. Birliktelik olmalı ve maaşlar düşmemeli yazık yaw. Elin eczacısı esnaf gibi dükkan açıp sabahtan akşama kadar oturuyor perhidrol var mı tuz ruhuyla karıştırcam baskı devre kartı için lazım diyorum(tanıdık eczacı yeni mezun askerden geldi). Bilmiyorum diyor ben en az 10 milyar gelirimi cebe indiriyorum yatıyorum diyor. Neyse konudan uzaklaşmayayım. Taahhüt işinde şöyle bir şey duydum birde. Sürekli bir maaş değilde, çalıştığın ay içinde yapılan proje ve taahhütlerden Yüzdelik dilim veriliyormuş...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,150
Kullanıcılar
450,053
Son üye
sinankulfal

Yeni konular

Geri
Üst