Elektrik süpürgesi motoru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1N4008
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1N4008

Üye
s.a elimde bir tane çıkma elektrik süpürgesi motoru var youtubede bir video izledim bu motor hem dc hemde 12 V verince çalıştığını söylüyordu birisi DC 12v 4 amper güç kaynağında enerj verdim tüm kablolara sağda soldaki metallerden ama hiç tepki vermedi acaba motor mu bozuk yoksa ben mi yanlış yaptım biryeri tecrübeli arkadaşlar fikir verirse sevinirim..

20260801_151235.webp

sildim ben elektrik süpürge motorunu AC220 ile çalıştırmıştım. DC akımla çamaşır makinesi motorunu çalıştırmıştım. özür dilerim aklım karışmış.

Elinızdeki motorun tam ismi üniversal motordur, isminden de anlaşıldığı gibi hem AC hem de DC de çalışır. Motorunuz için fırça( kömürler ) bitmemişse endüvi ve kutup ( yastık ) sargılarında yanık / kısadevre/ kopukluk yoksa mavi ve beyaz kablolardan SERi LAMBA üzerinden 220V Ac verip sonucu gözlemelisiniz, ayrıca bu motor yazdığım şartları sağladığı halde 12V dc çalışmayabilir, en az DC 24V - 40V arasında yavaş yavaş dönebilir , kolaylıklar.

güzel insan, merakıma yenilmemek için test yaptım. 1000 wattlık elektrik süpürge motoruna ilk önce 12 volt kendi yaptığım 18650 pilli aküden voltaj verdim. tık yoktu. sonra 12 volt 7 amper aküyle 24 volt yapıp verdim dönme hareketini gördüm. kuru akü ile 12 volt verince döndü ama evlere şenlik, dönüyor taklidi yapıyordu. yani bilginize sadece 12 volt yeterli gelmiyor.

Elinızdeki motorun tam ismi üniversal motordur, isminden de anlaşıldığı gibi hem AC hem de DC de çalışır. Motorunuz için fırça( kömürler ) bitmemişse endüvi ve kutup ( yastık ) sargılarında yanık / kısadevre/ kopukluk yoksa mavi ve beyaz kablolardan SERi LAMBA üzerinden 220V Ac verip sonucu gözlemelisiniz, ayrıca bu motor yazdığım şartları sağladığı halde 12V dc çalışmayabilir, en az DC 24V - 40V arasında yavaş yavaş dönebilir , kolaylıklar.
etiketinde yazanlar : PEG U80/50 1000 W 220V 4.7 A
SERİ LAMBA ile deneme yapacam inşallah..

güzel insan, bendekinin üzerinde yazanlardan anladığım sizin motorla aynı / eşdeğer bir motor. dc akımda @ATAŞ Mühendislik ustamızın dediği gibi 12 volt yeterli gelmiyor. 7 amperlik aküde dönerken sadece parmağımı dokundurdum durdu. güç kaynağı ile çalıştırmak çok zor olur.

güzel insan, bendekinin üzerinde yazanlardan anladığım sizin motorla aynı / eşdeğer bir motor. dc akımda @ATAŞ Mühendislik ustamızın dediği gibi 12 volt yeterli gelmiyor. 7 amperlik aküde dönerken sadece parmağımı dokundurdum durdu. güç kaynağı ile çalıştırmak çok zor olur.
neyse daha güçlü birşeyle deneriz...

süpürge motoru seri motordur yastık sargıları ile endüvi sargısını yönlerini test ederek PARALEL bağlarsan 12 v dc de zayıf güçte dönebilir ama işine yararmı orası muamma kolay gelsin

süpürge motoru seri motordur yastık sargıları ile endüvi sargısını yönlerini test ederek PARALEL bağlarsan 12 v dc de zayıf güçte dönebilir ama işine yararmı orası muamma kolay gelsin
12 V da kullanmayacam zaten küçük video çekecektim..

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri