Elektrik Proje Çizimi Hk.

krhnby

Üye
Merhabalar yaklaşık 3 yıldır şantiyelerde elektrik mühendisi olarak çalışıyorum. Elimde genelde bir proje oluyor ona göre imalatları yaptırıyorum ve revizyonu vs. ben yapıyorum fakat sıfırdan bir elektrik projesi çizmedim. Elime geçen projelerde bazı pano detayları oluyor pano projelerini okuyabiliyorum ve uygulayabiliyorum fakat henüz hiç çizmedim. İşin her kısmına hakim olmak istiyorum fakat bu aşamada hangi konulara hakim olmalıyım hangilerini ben bilmeliyim hangileri için danışmanlık almalıyım bilmiyorum. Örn: bir proje çizerken yangın hidroforu güçleri mekanik projede belirtilmediyse kaç seçmeliyim. Sayaç panosunun tek hatları basit oluyor onlarda sıkıntı yaşamıyorum. Kazan dairesi için istenen panonun tüm bağlantılarını anlatıp yapabiliyorum. Pako şalter, acil kesme butonu, kontaktör ve sigorta bağlantılarında sıkıntı yaşamıyorum ama bunları projede belirtmek gerekiyor mu veya ben bu detaylara da proje aşamasında hakim olmalı mıyım bilmiyorum. Bu konularda tecrübeli abilerim meslektaşlarım yardımcı olur yol gösterirse sevinirim.

Sıfırdan proje çizimini öğrenmek istiyorsan şantiye değil proje dizayn firmalarında (multidisipliner yapıda bir firma) çalışmanı öneririm. Ama şu da var oraya şantiyede öğrendiklerinle (ekipman ve malzemeyi tanıma, montaj bilgisi vs..) gidersen çizimde sana bir çok artısı olur.

Mevcutta çalıştığım proje 3-4 ay daha devam edecek bu süreçte nerelerden öğrenebilirim ve ne öğrenmeliyim? Zamanım boşa gitsin istemiyorum bu süreçte öğrenebildiğim kadar şey öğrenmek istiyorum

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri