elektrik pano tasarımı

arkadaşlar merhaba
yabancı bir firmanın montajladığı panoda kablolar için ayrı bir bölüm yaptırdığını görmüştüm ve
panocularla görüştüm olumlu yanıt alamadım.bu konu hakkında destekleyici bilgi verecek arkadaşlara ihtiyacım vardır.bara akasından kuvvet kablosu taşımak istemiyorum.bu şekil pano tasarımı konusunda paylaşımlarınızı bekliyorum.
kolay gelsin
arkadaşlar merhaba
mesajını güncelliyorum.
kolay gelsin
 
arkadaşlar merhaba
mesajını güncelliyorum.
kolay gelsin
Senin yaşadığın sorunları bizde yaşıyoruz ancak bugüne kadar gördüğüm bütün ugulamalarda ana besleme kablosu tmş GİRİYOR.İstanbul ikitelli organize sanayii bölgesinde eskoop sanayii sitesinde sorumlu elektrikçiydim o zamanlar benim denetimimde 7 tane trafo en küçüğü 1000KVA ydı sonra onu 1250KVA ile değiştirdik hepsi bu şekilde çalışıyordu!Esnek baralar var pano içinde kullanmak için ama panoya girişte sizin bahsettiğiniz gibi değişik bir bağlantı ne duydum ne gördüm ama şu yapılabilir bence:TMŞ bara ile giriş yapılır ve besleme kabloları baralara vidayla sabitlenebilir.TMŞ nin çıkışına bara koyulabiliyor girişine de yapılabilir!
 
c. berkan arkadaşım merhaba
Korumalı tip bara ve esnek bara hakkında teknik bilgiye ihtiyacım vardır ve birde kablo montajı yaparken herhangi bir avantajımız varmıdır?Panolarda,kalın kesitli kabloları daha kolay montaj yapabilmeyi sağlayacak tecrübemizi burada paylaşmak, diğer pano montajcısı olan arkadaşlara faydası olur düşüncesindeyim.
kolay gelsin
 
Arkadaşlar merhaba
Kablo damarları bara ile temas etse herhangi bir sıkıntı olurmu?Yani ısınarak veya baskı ile kablonun izalasyonun yırtılma riski varmıdır?Aydınlata bilirmisiniz?
 
Arkadaşlar merhaba
Bara arkasından kablo geçmeyecek şekilde basit bir pano tasarımı yaptım.Maliyeti yok sayarak bu şekilde pano yaptırmayı düşünüyorum.Kabloların montajını çelik kroşelerle yapmayı tasarlıyorum.Eksiğim varsa sizlerden yorum bekliyorum.

3434pano.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst