Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışma Yetki Belgesi ( E.K.A.T. )

şu anda bile fiyatlar dediğin kadar değil yanlış hatırlıyorsundur.Ben daha 2 ay olmadı alalı 2000 liraya mal oldu
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yeme içme yapma otel falan filan 3500 tl gider kişisel olarak başvuru alınmıyor, bir firmanın referans olması gerekir..
 
Arkadaşlar Elektrik Öğretmenliği mezunları EKAT veya YGÇB almak zorunda mıdır? Zira ben özel bir şirkette çalışıyorum ve mühendis pozisyonunda sekonder koruma sistemlerini devreye alma görevlerinde bulunuyorum. Henüz başıma bir sıkıntı gelmedi ancak merak ediyorum bilen varsa bilgi alabilir miyim?

Evet almak zorundasın.
 
cok güzel anlatmışsın bende baş vurdum evraklar gitti ama 1 hafta oldu arayıp soracak bi yer biliyomusun ve oranın hava durumu nasıl
 
başvuru için bir şirkette çalışıyor olman veya gözükmen gerekiyor. şahsi başvuru kabul edilmiyormuş
 
Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Bu bilgilere istianeden belgemi aldım fakat farklı bir konuda bilgin varsa ve yardımcı olabilirsen teşekkür ederim şimdiden
E.K.A.T Belge yenilemesi yapabilmek için hangi evraklar gerekli. E.K.A.T belgesini kaybetmiş olmamız durumunda neler yapmamız gerekmektedir.

EMRĞİNE SAĞLIK.......
 
iyi gunler bu kusrların başlama tarihleri ve detaylı açıklamasını nerede bulabılırız acıl yardım şimdiden tesekkurler..

özellıkle MANISA-SOMA ICIN bılgı...
 
ALIMA BELGESNN KAYIP OLMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER

ÇALIŞMA BELGESİNİN KAYIP OLMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER
  • TEİAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI'NA HİTAPLI BİR DİLEKÇE YAZILACAK (AD-SOYAD, TARİH VE AÇIK ADRES İLE İRTİBAT İÇİN TELEFON NUMARASI BELİRTİLECEK)
  • 2 ADET YENİ ÇEKİLMİŞ ORİJİNAL FOTOĞRAF
  • YEREL YA DA ULUSAL BİR GAZETEYE VERİLMİŞ KAYIP İLANI (DİLEKÇE EKİNDE ORİJİNAL SAYFA GÖNDERİLECEK, SAYFADA GAZETE ADI VE TARİHİ GÖRÜLECEK)
  • NÜFUS CÜZDANININ NOTERDEN ASLI GİBİ ONAYLI ARKALI-ÖNLÜ FOTOKOPİSİ (TEİAŞ PERSONELİ İÇİN ÜNİTE AMİRİNİN ONAYI YETERLİ)
  • T.VAKIFLAR BANKASI SOMA ŞUBESİ (ŞUBE KODU 240) 00158 0072 6098 9797 NOLU BANKOMAT HESABINA (IBAN TR08 00015001 5800 7260 9897 97) 130.-TL+%8 KDV (Toplam 140,40 TL) (BANKA İŞLEM ÜCRETİ HARİÇ) YATIRILDIĞINA DAİR MAKBUZUN ASLI (TEİAŞ PERSONELİNDEN KAYIP/YENİLEME BEDELİ ALINMAZ.)
YUKARIDA BAHSEDİLEN BELGELER TEİAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI İNÖNÜ BULVARI NO:27 KAT:16 BAHÇELİEVLER/ANKARA ADRESİNE GÖNDERİLECEKTİR.
 
merhaba,
myo elektrik bölümü mezunları için soma eğitim merkezi bireysel başvuru kabul ediyor. yani bir şirkette çalışıyor olmanıza gerek yok. az önce telefonda görüştüm. 2012 programı ve fiyatları henüz belli olmamış. 2011 fiyatları eğitim+yemek+konaklama 3112 TL ve eğitimin başında peşin ödeme alıyorlarmış. bilginize.
daha fazla bilgi için : http://www.teias.gov.tr/egitim/EGITM_BSK.htm
 
Son düzenleme:
[h=6]Elektrik kuvvetli akım tesisleri (EKAT) nedir ?
Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’ne göre; insanlar, diğer canlılar ve eşyalar için bazı durumlarda (yaklaşma, dokunma vb.) tehlikeli olabilecek ve elektrik enerjisinin üretilmesini, özelliğinin değiştirilmesini, biriktirilmesini, iletilmesini, dağıtılmasını ve mekanik enerjiye, ışığa, kimyasal enerjiye vb. enerjilere dönüştürülerek kullanılmasını sağlayan tesislerdir.

* EKAT Belgesi Nedir ?
Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği 60. maddeye göre kuvvetli akım tesislerinde yüksek gerilim altında ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş olan kurum ve kuruluşlar tarafından bu amaçla açılmış olan eğitim kurslarını bitirerek “Kuvvetli Akım Tesisleri’nde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi” alan elektrikle ilgili fen adamları ya da bir mühendisin sorumluluğu ve gözetimi altında olmak üzere öteki görevliler çalışma yapabilir.

* Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerince Çalışma Yetki Belgesi ( E.K.A.T ) Hangi kuruluşlar tarafından verilir?
Bu belge Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş olan; Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi. ( T.E.İ.A.Ş.), Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, ( T.E.D.A.Ş. ) ve Elektrik Üretim Anomin Şirketi(E.Ü.A.Ş.)’nin ilgili eğitim merkezlerinde verilmektedir.

EÜAŞ - Kumburgaz Eğitim Merkezi Müdürlüğü
Büyükçekmece/İstanbul
TEL: 0212 885 60 42

TEİAŞ - Soma Elektrik Teknolojileri Geliştirme ve Eğt. Tesisleri İşletme Müdürlüğü
Soma/Manisa
TEL: 0236 613 20 00

TEDAŞ - Gölbaşı Eğitim Merkez Müdürlüğü
Gölbaşı/Ankara
TEL: 0312 484 06 04

* E.K.A.T belgesini kimler alabilir?
E.K.A.T belgesini; Meslek Yüksek Okulu, Teknik Lise veya Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü mezunu olmak gereklidir.

* E.K.A.T belgesini alabilmek için ne kadar ödemeliyim?
TEİAŞ, TEDAŞ, EÜAŞ arasında fiyat konusunda bir standart bulunmamaktadır. Yemek ve konaklama dahil 2000-3500 TL, yemek ve konaklama hariç 1500-2500 TL arasındadır.

2009 yılında EÜAŞ Eğitim Merkezinin fiyatları; yemek konaklama dahil 2000 TL, sadece öğle yemeği dahil, konaklama hariç 1500 TL’idi.

* E.K.A.T belgesini alabilmek için, bireysel başvuru yapılabilir mi?
Evet yapılabilir fakat, açılan kurslarda öncelik kuruluşların kendi personeli ve kuruma çalışan taşeron firma çalışanlarındadır. Herhangi bir yerde çalışmayanlar kurslara alınmamaktadır.

* E.K.A.T belgesi alınırken sınavlar nasıl ve şartları nasıldır?
E.K.A.T belgesi alınırken, kurs sonunda yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki sınav düzenlenir. Yazılı sınavda kursta görülen derslerden tek tek sınav yapılır. Yazılı sınavların ortalaması alınır. Ortalaması 100 üzerinden 60 olan kursiyerler başarılı olup sözlü sınava katılma hakkı kazanırlar. Yazılı ve sözlü sınav arasında yaklaşık 2 ay aralık verilir. Bu süre içersinde kursiyere çalıştığı yerde staj yapma ve bununla ilgili bir dosya yazması için zaman tanınır. Yapılan sözlü mülakatta da kursiyerin yeterli olup olmadığı tespit edilir.

* E.K.A.T belgesinin avantajları nelerdir?
E.K.A.T belgesi olmadan, Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde çalışılamayacağı için bu belge sayesinde bu tarz yerlerde çalışmaya hak kazanılır ve alınan eğitim doğrultusunda bilinçli olarak çalışma sağlanır.

* E.K.A.T belgesi alındığı tarihten itibaren, kaç yılda bir yenilenir?
E.K.A.T belgesi özel kuruluşlarda çalışanlar için, bir defaya mahsus olmak üzere 5 yıl bitiminden sonra tekrar sınava tabi tutulmadan yenilenir. Resmi kuruluşlar için yenileme işlemine gerek yoktur.

* E.K.A.T Eğitim süresi ne kadardır?
E.K.A.T eğitim süresi en az 120 saattir. Eğitim genellikle haftada 5 gün ve 4 hafta süreyle verilir

* E.K.A.T Eğitimde içerik nedir?
Eğitimin amacı kursiyerlere elektrikte çalışmanın teorik ve pratik bilgilerini arttırmalarını sağlamaktır. Özellikle yüksek gerilimde çalışacak kişileri bilinçlendirmek, iş güvenliği ve donanım konusunda çalışma yaparak kişilerin uğrayabileceği kaza ve kötü etkileri en aza indirmek için mümkünse bu gibi durumların oluşmamasını sağlamaktır. Genellikle işlenen dersler;Temel Elektrik, Yüksek Gerilim Şalt Teçhizatları, Kumanda ve Manevralar, Koruma Sistemleri, Elektrik Ölçme, AA – DA, Topraklamalar, Enerji Kabloları, İş Güvenliğidir.[/h]
bir yılı aşkın bir süre önce
 

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,111
Kullanıcılar
450,257
Son üye
Ali Mert Esendemir

Yeni konular

Geri
Üst