Elektrik Kontrol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
türklükle dalga geçmek falan değil benim diceklerim ama şunuda kabul edelimki çok üşengeç bir milletiz ucu açık kabloda elektrik varmı diye kontrol etmek için parmağının ucunu tükürükleyip uca değdirip çekenler hiçde az değilller.
 
elinizi elektirik kontrolü için kullanmanıza gerek yok
haber klavyeah'tan alıntıdır
 
booze ' Alıntı:
türklükle dalga geçmek falan değil benim diceklerim ama şunuda kabul edelimki çok üşengeç bir milletiz ucu açık kabloda elektrik varmı diye kontrol etmek için parmağının ucunu tükürükleyip uca değdirip çekenler hiçde az değilller.

Ben 14 Yıldır Elektrik İşi İle Uğraşıyorum
Bir Çok elektrikçi Gördüm Ama Parmagının Ucunu Tükürükleyip Kontrol edeni Görmedim
Zaten Onu Yapanda Elektrikçi degildir.
 
yapmayın halkımız bu konuda oldukca hassas ben bu işlerle uğraşan biri olarak bunu görüyorum.
 
Trafo köşkünün trafo odasına enerji varken elinde kontrol kalemiyle 34,5kV'a bakmaya çalışıp rahmetli olan meslek lisesi mezunu teknik elemanda gördüm. Özellikle Bizim mesleğimiz cehaleti,bilgisizliği,dikkatsizliği affetmez. İnternette ölmeden önce söylenen son sözlere bir bakınız bir kaç örnek vereyim; ''Abiii enerjiyi kestin değilmiiii'' - ''Bana birşey olmaz abi 40yıllık ustayım ben'' - ''ammada korkaksın çekil kenara ben hallederim şipşak'' - ''Bırak abi kesme enerjiyi hallederim iki dakikada'' ....
 
Teknikadam_41 çok haklısınız.
Ne kadar söylensenizde haklısınız.
Sigortalı ayırıcısı olan birTRP'nın, atan sigortasının hangisi olduğuna kontrol kalemiyle bakmaya çalışan bir arkadaş 15,8 kV.a kapıldı.Çok üzüldüğüm bir olaydı.Paylaşmak istedim.
 
Gökhans kardeşimin göndermiş olduğu gazete kupürü aslında 1970 lerin uygulanan bir yöntemini gösteriyor.Özellikle Y.G. şalt tesislerinde toprakta meydana gelen adım gerilimlerinden dolayı tesisin belirli bir mesafesinde ciddi anlamda çarpılmalar olabiliyor.Bu durumu çözmek ve kazaları en aza indirmek için şalt tesislerinin çevresi çevrilir ve canlıların bu alan içine girmesi engellenirdi.Peki bu alanı nasıl belirliyorlardı biliyormusunuz.

Bir eşşek uzunca bir iple bağlanır ve sahaya salınırmış zıplamaya başladığı yerden itibaren tel örgüyle çevrilirmiş.Bu olaya şahit olan bir hocamın ağzından dinlemiştim.

Gelelim ankete;

Yurdum insanı ölçü aleti kullanmasını da bilir ,ölçmesinide bilir ,tesis etmesini de bilir ,arızaları gidermesini de bilir hatta bunları yanında ve elinde olan imkanlar ne olursa olsun ölçer biçer yapar ve çalıştırır kardeşim.O eliyle elektrik varmı diye deneyen arkadaşıma sorsanız ''yanımda kontrol kalemi vardı da kullanmadık mı ''kardeşim der.Hatta biraz daha üstüne giderseniz ''ayağımda plastik tabanlı ayakkabı vardı ve kısa süreli dokundurarak elektrik olup olmadığını anladım 220 V un ne şartlarda nasıl etki edip etmeyeceğini de bilirz''diye teknik altyapıya sahip bi cevap verir.Oturup kalırsınız valla.

''Türk insanı zekidir.''
M.Kemal ATATÜRK
 
arkadaşlar türk milleti zekidir gereken neyse onu yapar bazen üşenir sıklır ama yapar. elini ıslatıp kobloyu kontrol eden bu işi bilmiyor demektir ve eminimki bu adamın elektrikle hiç bir ilgiside yoktur.burada türktür hepsini yapar lafı cok can sıkıcı. bir dönem adam yerine koymadığımız milletlerden bahsederken onlar bilir yapar demek kendimizden bahsederken türktür herşey beklenir demek cok acı.zaten toplum olarak eksik yönümüz bu ve bu eksiklik yüzündende kaybediyoruz kim olduğumuzun neler yaptığımızın bugün süper güç dediğimiz amerikanın bile bir zamanlar bize vergi verdiğini hatırlamalı ve hatırlatmalıyız.benim insanım herşeyin en iyisini bilir ama kendine güveni cok fazla olduğundan gereken dikkati ve önemi göztermez.bu alay edilecek dalga geçilecek birşey deildir.
 
Her Şey Olabİlİr Hepİmİzİn Cehalet DÖnemİ Oldu Yaram Var Dİye Yazmiyorum
her Şeyİn BaŞi Teknİk EĞİtİm ArkadaŞlar MeslekdaŞlar
bİlmeyenler Ellektrİkten Korksun
bİlenler Tedbİrİnİ Alsin


dİkkat Elektrİk Var
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,176
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst