elektrik-elektronik mühendisliğinde alanlar?

N.3.3.T

Üye
Katılım
23 Ocak 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
elektrik-elektronik mühendisliği kaça ayrılır? sadece elektrik ve elektronik olarak mı yoksa -yani benim duyduğum- bilgisayar sistemleri,kontrol sistemleri,güç elektroniği, sinyal işleme ve iletişim sistemleri gibi alanlar mı var. ve bir de eğer varsa bunlar ne anlama geliyor. yani bilgisayar sistemleri ne demek, sinyal işleme ne oluyor.
yardımcı olursanız sevinirim
 
Sinyal aslında bir işlevdir. Yani matematiksel bir işlev.

Sinyaller güç ilettikleri gibi bilgi de taşırlar. Sinyal işleme ya da diğer adıyla işaret ve sistemler (ben burada sistem yerine taslam kullanmayı tercih ediyorum) aslında başlı başına bir ders konusu.

Ama bir örnek üzerinden giderek anlatmaya çalışayım.

Örneğin bu yukardaki resimde soldaki flüt ve sağdaki keman. İkisi de aynı notayı, Re notasını çalıyor. Yani saniyede 294 kere titreşim yapıyor.

Bunları matematiksel olarak örneğin Fourier serisi kullanarak ifade edebilirsek dalga biçimleri arasındaki farkları daha iyi görebiliriz.

Dikkat ederseniz ikisi de aynı notayı çalmalarına rağmen kemanın dalga biçimi daha karışık.

Bunu kullanarak enstrümanların seslerini analiz edebiliriz ya da enstrüman sesi üretebiliriz. İşte bu tür konular işaret ve sistemlerin çalışma alanına giriyor.
 
ben daha çok programlar üstüne yoğunlaşmak istiyorum.c#,basic,java,pic-c,micro-c, ve plc programlama gibi ama yalnızca bunlar değil. proteus,psipce,e-plan gibi tasarım programları da istiyorum bunlar hangi alana giriyor. yazılım mı? birde hangi alanda daha çok insan açığı var. belki ona göre tercihimi değiştirbilirim.daha yolun başındayım zaten.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,391
Mesajlar
917,201
Kullanıcılar
450,277
Son üye
Hzomero

Yeni konular

Geri
Üst