Elektrik Çarpması

Mesterado

Üye
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Elektrik Çarpmasından anlaşılacak olan şey ,elektrik akımının insan vucüdundan geçmesidir. Bir kısadevre olayı veya bir atlama çalışma mahalline çok yakın bir noktada oluşabilir.Bu durumda hayati teklike oluşturailecek olgu akımın kendisi değil, oluşturduğu ısı etkisiyle oluşan yanıklardır.Bu durumu en iyi anlatan bir videoyu ekliyorum.

...Kısadevre kazası-(Güvenlik Kamerası) | Teknik Videolar...
 
tübitak bilim ve teknik dergisinden alıntı

Elektrik insanı neden çarpar? (Burhan Bozacı)

Elektrik akımı, şiddetine ve süresine bağlı olarak, insan vücudundan geçtiği zaman, ölüme kadar giden hasarlara sebep olur. Elekrtriğin insan vücudundan akmasının nedeni, vücudumuzun iletken olmasıdır. Hücre sıvıları, başta tuz olmak üzere çözülmüş iyonlar içerdiğinden oldukça iletkendir.
Kaslarımıza gelen sinirsel sinyaller normalde küçük elektrik akımlarıyla iletilir. Elektrik akım şiddeti 16 mA'i geçtiği zaman kaslarımızı kontrol etmemizi, böylelikle elektrik akımına neden olan nesneyi bırakmamızı engeller.
20 mA'i geçtiği zaman solunum sistemimizi etkiler ve geçici felce sebep olabilir. 100 mA'lik akım kalp kasılmalarında düzensizlik yaratır. Kalbimiz, küçük elektriksel sinyallerle çalıştığından, bu düzeni bozan akımlar kalp krizine neden olur. 2 A'lik akımlar organlarımızda ısıya neden olur, ve büyük hasar verir.
 
S.A.
Hayatta herşey tehlke vesselam.
Tüm insanları Allah korusun. Dikkat etmemiz lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst