Elektirkli Şofben Bütün Tesisatımı Bozdu. Ne yapmalıyım?

elektrik bağlantısının yapıldığı direkte klemensiniz gevşek. tedaşı çağırın. sorun çözülecektir.

Direkt olarak klemens gevşek diyemezsiniz muhtemel sebep gibi görünüyor ama ev içi tesisatın başından bir olay geçmiş.
---------------
Tedaş a giderek başınızdan geçeni anlatın tüm tesisatı kontrol ettireceğinizi ve direkten gelen kabloyu kalınlaştıracağınızı aktarın onlardan onay aldıktan sonra daha önce görüştüğünüz elektrikçinize direkten sayacınıza hat çektirin mühürleri kırın sigortayı c40 seçin direk bağlantısında kesinlikle Al-Cu klemens kullandırtın. İşiniz bittikten sonra Tedaşa uğrayıp mühürleme dilekçesini yazın.
Sonra iç tesisat uygulamasına geçebilirsiniz. Evin panosuna kadar olan faz-nötr kablosu mutlaka 6 lık olsun. İç tesisata bir KAR ve girişine B32 lik sigortayı kesinlikle koydurun. Diğer sigortaları linye yüklerine göre seçersiniz. Şofben için ise ayrı kablo ve sigorta koyun ilk yazdıklarım gibi C32 uygun olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşlar konu yazılalı bayağı oldu ama benimde bir problemim var benim evimin sigorta panosunda ana giriş sigortası c32 amperden başlıyor odamda ki klima ve şofbenin de bağlı olduğu sigortada c25 amperlik sigorta, ayrıca klimanında 16 amperlik ve şofbeninde 32 amperlik sigortaları yan taraflarında bulunmakta şimdi şofbenin sigortası 32 lik ana sigortada 32 lik bir sorun olurmu acil yardımlarınızı bekliyorum
 
Şofben ile birlikte,klimayı da çalıştırmanız zor ulur.Denemesi bedava !
 
ikisini birden çalıştırmamaya özen gösteriyorum ama benim kafama takılan ana giriş sigortasıda c32 amperlik olduğu için bir sorun teşkil edermi acaba
 
İkisi birden,aynı anda atabilir.Veya ( sigorta kalitesine bağlı olarak ),ana sigortanız,daha
önce atabilir.
 
bu durumu engellemek için ne yapabilirim şofben 3. kademede 7500 watt ile çalışıyor
 
Arkadaşlar bir sorum daha olacak 3 tane 6mm kablo var birleştirmem gerekiyor en sağlıklı birleştirmeyi nasıl yapabilirim klemens mi kullansam
 
sofben 3. kademede yaklaşık 34 amper çeker.tahminimce sigortaların kaliteli değil veya toleransı yüksek
üçüncü kademede 3 dakikadan fazla çalıştığı halde sigorta atmıyorsa termik koruması yok demektir. ama eğer kabloların kesiti yeterli ise bir sorun çıkarmaz bu durum.
şofbeni ve klimayı aynı anda çalıştırdığında sigortalar atıyorsa bir sorun çıkmaz gibi görünüyo ama en garantisi kabloların kalınlıklarını kontrol ettir ona göre sigortalarınıda büyüt
 
Köy öğretmeniyim. Bundan 2 ay öncesine kadar eski tip sarmalı sigortalardan vardı ve bunları değiştirip yerine otomatik sigorta taktık. Bu işten anlayan arkadaş saatten önce 40 amperlik sigorta, saatten sonra şofbene giden hatta 32 amperlik bir sigorta, diğer odalara giden hatta da 16şar amperlik 2 sigorta taktı. Geçen perşembeye kadar her şey normaldi. Perşembe günü banyoya girdim elektrikli şofben 3. kademede bir 10 dakika kadar çalışmıştı ki pat pat diye sesler gelmeye başladı. Bir baktım banyoda şofbene gelen kablodaki ek yerinde patlama oluyor ve kıvılcım çıkıyor. Bu esnada sigortalar atmadı. Hemen şofbeni kapadım ve bekledim. Ardından odaya geçtiğimde ışıkların parazitli yandığını halk diliyle lambaların göz kırptığını farkettim. Buzdolabı da çalışamıyordu. Çalışmaya başlayıp başlayıp duruyordu. Hemen bütün fişleri çektim. Şalterleri indirdim. Bu geçen sürede şofbenin sigortasının arızalı olabileceğini düşünüp 32 amperlik sigortayı değiştirdim. Patlamanın meydana geldiği kabloda kontrol yaptım tekrar bağladım. Şimdi ara ara evimin lambaları göz kırpıyor. Bilgisayarımı koruyan Kesintisiz güç kaynağı ötüyor, elektrikler kesikmiş gibi davranıyor. Bir ara herşey düzeliyor. Bazen gece güç kaynağında hiç bir şey takılı olmadığı halde, prizlerde hiç bir şey takılı olmadığı halde güç kaynağı elektrik kesikmiş gibi davranıyor, ötüyor.
Evde oturduğum odaya gelen hat dışında bütün hatların bağlantısını saatin oradan söktüm sadece şu anda bilgisayarımın olduğu odaya gelen hat sigortaya bağlı. Bağlantıyı tekrar yapmama yeni sigorta takmama rağmen yine voltaj düşmesi yükselmesi lamba göz kırpması olayı devam ediyor.
Saatten cızır cızır ses geliyor. Acaba saat mi arızalandı yoksa saatten önceki 40 amperlik sigorta mı arızalı olabilir? Çıldırıcam ne olur yardımcı olun.



muhtemelen sorun direkde faz veya nötr gevşekliği yada oksitlenmesi bu tür arızalara neden olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst