Elekronik Devreye Led Bağlantısı

Katılım
14 Kas 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Arkadaşlar elimde şu aşağıda gördüğünüz sisteme 4 adet led bağlamam lazım ancak ledler sistem kapandığında kapanmalı sistem açıldığında açılmalı Aşağıdaki resimde 2 renkli led power tuşuna bastığında mavi kapattığında kırmızı yanıyor. Ben mavi konumdayken benim ledlerimde yansın kırmızı yandığında bendeki ledlerden sönsün istiyorum.
Şimdi ben elime bir ledi açıp 2 renkli ledin 2 ayağına temas ettirdiğimde istediğim oluyor(mavide yanma kırmızıda sönme işi) Ancak ledler çok cılız yanıyor.
Sormak istediğim şu: Resimde +3v olarak ve toprak olarak işaretlenmiş yerlere temas ettirdiğimde ledler tam istediğim gibi yanıyor ancak sistemi açsamda kapatsamda ledler yanmaya devam ediyor. Ben şimdi ledilerin + uçlarını 3v yazan yere bağlasam - ucunuda şu 2 renkli ledin bulunduğu toprak kısmına bağlasam sisteme zarar gelir mi ve bu şekilde ledlerin açılıp kapanmasını sağlayabilir miyim.
Biraz karışık oldu ama yardımcı olun lütfen.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar benim soruş tarzımda bir hata yada anlatımıda eksik birşey var mı pek anlamıyorum bu işlerden ama elim yatkındır.
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz lütfen

NOT: Arkadaşlar konuyu yanlış yere açmışım şimdi fark ettim burası elektrik bölümüymüş. Soruyu elektronik bölümüne nasıl taşırım acaba.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst