Eğitim seti ihtiyacı?

bence eğitim setine para verme. s7300 öğrenemye çalış. internette birçok dökumanı var. ankarada aso da ucuza güzel setli eğitimleri de var.
faydası olur. önce biraz böyle ilerle. daha sonra zaten kafanda daha net fikirler oluşur.

selam...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bence siemens s7-200 ile başla siemens çünkü en yaygın kullanım, s7-200 çünkü en temel ve türkiye piyasasında en yaygın kullanım. CPU ile haberleşmek için bir haberleşme kablosuna ve yazdığın programı denemek için input-output için giriş çıkış ünitesine ihtiyacın olacak. bence temel set bukadar. programlamayı geliştirince analog input output modülü alıp seti büyütebilirsin. ben şahsen böyle yaptım. şu anda seti satmak istiyorum çünkü belli bir yere getirdim programlamayı. eğer set almak istiyorsan [email protected] a mail at görüşelim.
 
siemens eğitim setine çok iyi diyorlar araştırdım ama setler çok pahalı
 
eğitim seti alınca birkerede iş bitmiyor ne alırsan al üç beş zaman sonra elindeki malzemeleri çöersin ve başka arayışla girersin o yüzden şimdilik bir plc alırsın yanında bir sürücü enkoder ve birkaç sensör (plc yi analogalırsa daha iyi olur ilerisi için S7 200 224 XP) böyle devam edersin..
 
Şu an itibari ile S7300 serisi en yaygın PLC'dir. S7300 ü programlayan S7200, S7400 ü programlar. Bir s7300 eğitim setinde
pc bağlantı kablosu,
cpu,
memory kartı
ray rack
di kartı
dq kartı
ai kartı
aq kartı

alman yeterli olacaktır. biraz pahallı olur ama işi bu setle öğrenebilirsin. ayrıca bizim yazdığımız bir uygulamalı s7300 kitabı da bunu alıp adım adım bu set üzerinden çalışabilirsiniz. Eğer 2. el kart bulursan daha ekonomik olur.

Ayrıca firmamızın eğitimleri de var. Öğrencilere çok uygun fiyatla 5 günlük eğitim kampanyamızda başladı.
 
sel arkadaşlar ben Beijer HT serisi dokunmatik panel uygulamaları yapmak öğrenmek istiyorum naslı ve nerden başlamalıyım S7 200 modülüm encoder ve diğer tüm ekipmanlarım var. Paneli nasıl modlayabilirim acaba....
 
sel arkadaşlar ben Beijer HT serisi dokunmatik panel uygulamaları yapmak öğrenmek istiyorum naslı ve nerden başlamalıyım S7 200 modülüm encoder ve diğer tüm ekipmanlarım var. Paneli nasıl modlayabilirim acaba....

sanırım information designer adlı programa ihtiyacım var nereden temin edebilirim.. Aradım fakat bulamadım..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst