Dvp 12SA ile servo kontrol

fatih_bjk

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar. Dvp 12 sa plc ile 0,75kw bir servoyu tek bir yönde dönecek şekilde bir çalışmam var. Hmı dan gelen bilgiye göre ilk olarak istenilen hızda ve mesafede dönücek. İşlem bittiğinde pozisyon tamamlandı biti aktif olduğunda, bir y çıkışı vericek. Bu sürede servo duruyo olmalı. Bu y çıkışına bağlı bir x sinyal girişi sonrası farklı bir hızda sürekli dönücek. Bu dönüş başka bir x sinyalinin örneğin x5 yükselen kenar bilgisi gelene kadar hızı belirli bir limete kadar artarak ilerlicek. x5 sinyalinin yükselen kenar girişinden sonra hiç durmadan farklı hız ve mesafeyi tamamlayıp pozisyon tamam biti aktif olduğunda yine başka bir y çıkışı aktif olucak. İşlem bittiğinde başa dönücek.
Bu uygulamayı yapabilmek için en ideal yol nedir karar veremiyorum. İzlemem gereken yolun ipuçlarını verirseniz gerisini getirebilirim. Şimdiden ilgilenen ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim İyi çalışmalar.

Yazıya dökmekle uğraşmak istemeyen veya ses kaydı video vs göndermek isteyen olursa diye numaramı yazıyorum. 0534 917 20 26 Fatih
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar,
Kullandığınız servonun modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,216
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst