dokunmatık panel

Katılım
21 Mar 2007
Mesajlar
120
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşalr s7200 dokunmatik panel baglantısı nasıl oluyor yükledigimiz taktirde plc yükledigimiz start stop makina calıştırma gibi işlemleri hepsini ordan yapabilirmiyiz bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum teşekürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
panel ile makineye kumanda etmen mümkündür tabi.start,stop,herhangi bir değer okuma veya yazma gibi işlemleri yapabilirsin.bunu yapabilmen için s7200 plc ve paneli programlayabiliyor olmalısın.
 
Bu programlama işi nasıl cok mu zor plc programaktan cok mu farklı yeni ögrene birinin yapabilecegi bir sey mi acaba
 
S7200 plc için en uygun dokunmatik ekran hangisi yaad farlı markada kulanabilirmiyiz delta gibi
 
delta s7200 ile haberleşir ve fast ltd. panel ile ilgili ücretsiz eğitim verir.o paneli kullanabilirsin.programlanması zor değildir
 
bu tip panellerin programlanması zor değildir. esas zor olan panellerin komutlarının yetmediği noktalarda macro yazmaktır.

sizin işiniz gibi buton aç kapat felan bunlar basit işler.
türkçe dil destekli bir program alırsanız daha rahat edersiniz.
 
bu tip panellerin programlanması zor değildir. esas zor olan panellerin komutlarının yetmediği noktalarda macro yazmaktır.

sizin işiniz gibi buton aç kapat felan bunlar basit işler.
türkçe dil destekli bir program alırsanız daha rahat edersiniz.

sizinde dediğiniz üzere aç kapat değer gir bunlar basit.Ben deltanın dop serisi için macro yazımı ile de uğraştım.Berbat bişi olduğunu çok net söyleyim.Esneklik denilen bişi yok.bir if komutunu çalıştırana kadar göbeğim çatladı..diğer op panellerde durum nasılsır bilmem (easywiev vs vs..)
 
dostum easyview un so versiyon yazlımında (EB80000) fonksiyonları çok ama çok esnek yapmışlar.
ebn eski versiyonunda (eb500) kafayı yediğim bir çok noktayı çok ama çok rahat geçiyorum. sanmıyorum ki piyasada daha iyisi olsun. macro da ise gene olukça pratik. makro komutunu seçtiğiniz zmana size hemen örnek bir uygulamayıda veriyor. anlaması ve yapması çok kolay..
daha önce bende senin gibi dop seriiyle uğraştım. ancak iğrencin ötesinde bi yazılım. iki butonu üst üste koyamıyosun :S iğrenç bi şey.

neyse işde kesinlikle easyview a bir bak yazılımını indir kur bi dene.
donamım olarakda harika usb disk desteği ethernet vs.v.s.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst