Doğru akım devre analizi ok gösteriminde yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan byatc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bu tür videoları daha ilk bakışta seyretmem. Başlık diyor kii...
Energy doesn't flow in wires. Yani enerji tellerin içerisinden akmaz.
Ne enerjisi akmaz.? Isı mı elektrik mi kimyasal mı? :D
Konumuz elektrik ise videoda bahsedilmiş olması lazım. Seyretmiş olsaydım denizaltı kablosu yorumu hakkında da yorum yapardım.
Bu arada canım sıkıldı ecik hesaplama yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 119218
Doğru mu acaba?
Videonun başlığı o değil. Başlık elektrik hakkındaki büyük yanılgı. Girişe de senin söylediğini yazmışlar. Zaten savundukları da o. Enerji telin içinden değil telin etrafında oluşan elektro manyetik alanla taşınır.

Hesaplama doğru.

Videonun başlığı o değil. Başlık elektrik hakkındaki büyük yanılgı. Girişe de senin söylediğini yazmışlar. Zaten savundukları da o. Enerji telin içinden değil telin etrafında oluşan elektro manyetik alanla taşınır.

Hesaplama doğru.
HAAA:
Ben videoyu seyretmediğim için detayları bilmiyorum.
Ancak üniversitede Mr Mc DAVUL adlı hocamız bize şunları söylemişti.
Tüm enerji (özellikle elektrik enerjisi için) tek bir kural vardır. ELEKTRON AKIŞI.
Bir maddedeki transfer olayı elektron akışları ile bilimsellik kazanır. Bir atomdaki nötron ve protonları hareket ettiremediğimize göre (Teoride mümkün değildir) sadece elektronları hareket ettirebiliriz.
Elektronları hareket ettirebilmemizin temel iki yolu vardır.
1) Elektrik enerjisi.
2) Isı enerjisi.
Isı enerjisinde elektron hareketleri elektronların koparak hareketi olmayıp atomların komple hareketi ile açıklanmaktadır. Ancak atomların koparak maddeden ayrılmasına kadar açıklanabilmektedir.
Enerji telin içinden değil telin etrafında oluşan elektro manyetik alanla taşınır.
Bu durumda elektriğin yarattığı ısı enerjisini de açıklamaları gerekirdi.
Enerji (elektrik) doğrudan ısı enerjisine çevrilebildiği için o manyetik alanlar nasıl enerjiyi iletebilirler.

Daha anlaşılabilir olması için.
Bir marconi antenin tek ucuna sinyaller bağlanır. Diğer ucunda bağlantı yoktur. Bir ucu boşta olan bir iletkenden akım nasıl geçebilir.

Benjamin abi elektronun hareket ettiğini bilmiyormuş protonlar hareket ediyor sanmış demiş ki elekrik artıdan eksiye doğru akar. Ama şimdi bunun yanlış olduğu davul bile biliyor.Belki o zamanlar yaşamış olsaydın ve biri hayır proton hareket etmez hareket eden elektronlardır deseydi ona inanmazdın. Başka bir doğru ortaya çıkana kadar bize öğretilen doğrulara inanmaya devam edeceğiz.

Benim zamanımda bile denilirdi ki....
Elektronların akışı kesindir, bu akıma elektron akımı denir.
Elektriğin ise pozitiften negatife doğru aktığı VARSAYILIR.
Yani elektriğin veya enerjinin bir yerden bir yere akışı hala varsayım üzerinedir.
Kesin gerçeklik şudur ki...
Elektronlar bir maddedeki iletkenlik veya yalıtkanlık durumunu gösterebildiği üzere, bir maddedeki elektron akışı negatif yüklerin akışı demektir ve ölçülebilir gerçektir.
Elektronlar pozitif yöne akar elektrik ise negatife akar bir teoridir ve kabul edilebilirdir.
Çünkü hala pozitif yönde bir akış olduğu ispat edilememiştir.
Uzay boşluğunda elektronların hareketi doğal olarak bulunmaktadır. Uzayda elektronlar kontrollü olarak bile hareket ettirilebilir. (Koşullar)
ANCAK:
Nötrino denilen bir olay vardır ki ışık hızından daha hızlı olduğu ve dolayısı ile bir nötron akımı olarak tahayyül edildiği, aynı zamanda nötrinoların ışık hızından daha hızlı olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.
Nötrinoların ışık hızından daha hızlı olmasının gerçekliği ise atomun çekirdeğinin, atomun boyutuna göre çok çok küçük olması dolayısı ile bir nötronun elektronlara göre çok daha küçük olması gerçekliği ile ışık hızından daha hızlı gidebilmesi, maddelerin içerisinden geçebildiği bilimsel olarak ispat edilmiştir.
Konu ile ilgili olarak ciddi bir kanalda yayınlanmış video vardı. Bulabilirsem eklerim.

Kanalın ciddiyetini kim belirliyor ki? Ben o tür videoları izlemem :)
Benim paylaştığım senin izlemediğin videoyu yayınlayan kanal 19 milyon aboneli gayet ciddiyetsiz bir kanal :)
Neyse konuyu daha fazla uzatmayacağım, dileyen dilediği doğruya inanıyor zaten. Herkesin doğruları kendine.

Kanalın ciddiyetini kim belirliyor ki? Ben o tür videoları izlemem :)
Benim paylaştığım senin izlemediğin videoyu yayınlayan kanal 19 milyon aboneli gayet ciddiyetsiz bir kanal :)
Neyse konuyu daha fazla uzatmayacağım, dileyen dilediği doğruya inanıyor zaten. Herkesin doğruları kendine.
Kararı her kişi kendi analizleri kendi kıstasları üzerine verebilir.
Analiz yapabilmek ise benim gibi CAHAL kişilerin harcı değildir..
İçerik 28. dk dan sonradır. Dileyenler en baştan seyredebilir.

You tub'da bi hatun bacağını açmış ve 30 küsür milyonluk aboneye ve bilmem ne kadar izlenmeye sahip skor elde etmiş.
Bu durumda bu video daha güvenilir olabilir elbette :p

Benim zamanımda bile denilirdi ki....
Elektronların akışı kesindir, bu akıma elektron akımı denir.
Elektriğin ise pozitiften negatife doğru aktığı VARSAYILIR.
Yani elektriğin veya enerjinin bir yerden bir yere akışı hala varsayım üzerinedir.
Kesin gerçeklik şudur ki...
Elektronlar bir maddedeki iletkenlik veya yalıtkanlık durumunu gösterebildiği üzere, bir maddedeki elektron akışı negatif yüklerin akışı demektir ve ölçülebilir gerçektir.
Elektronlar pozitif yöne akar elektrik ise negatife akar bir teoridir ve kabul edilebilirdir.
Çünkü hala pozitif yönde bir akış olduğu ispat edilememiştir.
Uzay boşluğunda elektronların hareketi doğal olarak bulunmaktadır. Uzayda elektronlar kontrollü olarak bile hareket ettirilebilir. (Koşullar)
ANCAK:
Nötrino denilen bir olay vardır ki ışık hızından daha hızlı olduğu ve dolayısı ile bir nötron akımı olarak tahayyül edildiği, aynı zamanda nötrinoların ışık hızından daha hızlı olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.
Nötrinoların ışık hızından daha hızlı olmasının gerçekliği ise atomun çekirdeğinin, atomun boyutuna göre çok çok küçük olması dolayısı ile bir nötronun elektronlara göre çok daha küçük olması gerçekliği ile ışık hızından daha hızlı gidebilmesi, maddelerin içerisinden geçebildiği bilimsel olarak ispat edilmiştir.
Konu ile ilgili olarak ciddi bir kanalda yayınlanmış video vardı. Bulabilirsem eklerim.

Pil batarya yapılarında negatif kutuptaki metaller eksildiginen, (kimyasal tepkime ve dönüşüme uğradığından, ağırlık olarak hatta görsel bile incelme aşındırma farkedilir boyutta olması sonucu) elektron akışının negatiften pozitif kutba olduğu görüşü daha da pekişiriyor.

Pil batarya yapılarında negatif kutuptaki metaller eksildiginen, (kimyasal tepkime ve dönüşüme uğradığından, ağırlık olarak hatta görsel bile incelme aşındırma farkedilir boyutta olması sonucu) elektron akışının negatiften pozitif kutba olduğu görüşü daha da pekişiriyor.
Elektron akışı kesin olarak bellidir. Çünkü elektronlar günümüzde bilimsel olarak sayılabilmektedir.
(Tek tek değil haa) :D
Elektron akışının etkileri görülebilmektedir.
Örneğin bakır bir telden geçen elektron miktarını artırırsak tel önce ısınır, sonra ışık yaymaya başlar ve akımı artırırsak erir ve kopar.
Akım durduktan hemen sonra bakır telin bazı özelliklerinin değiştiği, bakırın rengi başta olmak üzere başka bir maddeye (kısmen veya tamamen) dönüştüğünü hepimiz biliriz.

Ancak elektriğin veya enerjinin pozitiften negatife aktığı hala ispat edilememiştir.
Varsayımlar vardır. Ama kimse bu kesindir demez. Haa eskiden ben de kesin olarak elektrik pozitiften negatife akar diyordum. Ama DAVUL hocamız bunu sadece bir varsayım olduğunu kabul edilebilir veya edilemez olduğunu da özellikle ifade etmişti.
Yani elektronların bir yerden bir yere aktığını bilelim de elektriği veya enerjiyi bırakalım nereye akarsa aksın...

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri