Doğalgaz kombisinin soğuk su girişine, güneş enerjisinden suyu bağlamak

Hem güneş enerjisi, hemde doğal gaz kullanan bir ev düşünün. Böyle bir evde havanın soğuk olduğu dönemlerde, güneş enerjisi vanası kapatılıp, kombinin vanası açılıyor. Sıcak havalarda ise tam tersi oluyor. Ama öyle günler oluyor ki kış aylarında, havanın sıcak olduğu günlerde, vana aç-kapayla uğraşılmak istenmediğinden güneş enerjisinin ısıttığı sudan faydalanılamıyor.

Bende vana aç-kapa işleminden kurtulmak için şöyle bir şey yapılabilir diye düşündüm. Güneş enerjisinden gelen suyu(hava durumuna göre sıcakta olabilir, soğukta olabilir), kombinin soğuk su girişine girersem bu iş olur diye düşündüm.

Diyelim ki kombi sıcak su çıkışı 45 dereceye ayarlanmış olsun.

1-Eğer güneş enerjisinden gelen suyum 45 derecenin üstünde olursa, kombi çalışmayacak ve güneş enerjisinin sıcak suyundan faydalanabileceğim. Böylece kombi gaz harcamayacak.

2-Eğer güneş enerjisinden gelen su 45 derecenin altında ise, kombi suyu 45 derece sıcaklığa getirmek için çalışacaktır.

ve hatta güneş enerjisinden gelen suyun sıcaklığı, Şebeke suyundan daha sıcak olduğu için kombinin yaktığı gaz daha az olacaktır.

Kombinin bu şekilde bağlanıp çalıştırılmasında ne gibi sıkıntı olabilir?

Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olması, ricasıyla...
Dostum senin sistemini ben yıllar önce uyguladım tek farkla; kombiye değil de termessifona.ama randıman alamadım ve iptal ettim.İlk sorun basınç yetersizliği idi onu pompayla çözdüm,derken ikinci sorun yine basınç farkından dolayı sıcak suyu çatıya verdi(yani güneş enerjisine) onu da tek yönlü çekvalf bağlayarak çözmeye çalıştım bir müddet kullandım ama bu sefer çekvalf işlevini yapamaz oldu,onu düzelttim pompa iflas etti ve sonunda ben pes ettim. Senin anlayacağın bu işten randıman alamadım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,173
Mesajlar
915,636
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst